Eerste thuiswedstrijd Leekster Eagles: spektakel!

LEEK- Afgelopen vrijdag 15 september speelde Leekster Eagles de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2017/2018. Er zat een mooie brede selectie bij Leekster Eagles op de bank: oude namen, oude bekenden en nieuw talent. Tegenstander ‘t Knooppunt 2 was op oorlogsterkte naar Leek afgereisd met een paar indrukwekkende spelers in haar midden. En wát een wedstrijd hebben de beide teams op het veld neer gezet. Een wedstrijdverslag:
Beide teams wilden niet voor elkaar onder doen. Het tempo en de druk was nagenoeg de hele wedstrijd in beide kampen enorm hoog. Stefan Brouwer wist als eerste de binnenkant van het doel te raken en Leekster Eagles nam met een 1-0 voorsprong de leiding. Na ruim elf minuten in de eerste helft wist t’Knooppunt de stand gelijk te trekken en met een stand van 1-1 konden de spelers de rust even nemen. Na de rust ging het weer los op het veld. Terwijl de gemoederen hoog op begonnen te lopen op het veld wist de aanwezig arbitrage het hoofd koel te houden en was niet onder de indruk van de soms terechte protesten en liet het spel op een soms bloedstollende hoogte doorspelen.
Na bijna dertien minuten speeltijd bracht Karim Layeb Leekster Eagles weer op een 2-1 voorsprong. Binnen een minuut was de voorsprong al weer teniet gedaan door de gasten uit Amsterdam en stond het 2-2. Daarna was het nieuwkomer Erolind Dergutti die het scorebord in het voordeel van Leekster Eagles bracht; 3-2. Maar nog voordat onze vaste speaker Tom Stuve was uitgesproken was de stand alweer gelijk doordat t’Knooppunt de 3-3 wist neer te zetten.
Wederom was het Erolind Dergutti die goed voor het doel uit kwam en de Leeksters weer in het voordeel bracht. Met de stand van 4-3 moesten er nog een paar minuten vol gemaakt worden. Helaas liep dezelfde Erolind Dergutti tegen een onfortuinlijke tweede gele kaart aan en moest Leekster Eagles de slotfase met een man minder door komen. Met nog een halve minuut te spelen kwam de stand door t’Knooppunt op 4-4 te staan.
Met het publiek op de banken, de overige spelers en trainers vol vuur kon Karim Layeb in de traag weg tikkende seconden het gelijkspel omzetten in een 5-4 winst voor Leekster Eagles. Het dak ging er nagenoeg af in het Sportcentrum en de drie punten werden op rekening van Leekster Eagles bijgeschreven. Wat een wedstrijd en wat een slotfase.
Spelers Leekster Eagles: Erwin Mensink, Delano Dussel, Amine Ajouaou, Fabio de Matos Fernandes, Stefan Brouwer, Luciano Matulessy, Freddie van der Velde, Erolind Dergutti, Mehdi Charaf- Eddine, Roy de Vries,  Karim Layeb.
De volgende wedstrijden worden gespeeld op: vrijdag 22 september ZVV Hovocubo 2 - Leekster Eagles aanvang 20.30 uur, vrijdag 29 september Leekster Eagles - Marlene 2 aanvang 21.30 uur (Bekerwedstrijd), vrijdag 6 oktober Leekster Eagles - White Stones aanvang 20.30 uur, vrijdag 13 oktober Zeemacht - Leekster Eagles aanvang 21.00 uur