Werkzaamheden riolering Norg-West gaan van start

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
Gemeente Noordenveld

NORG – Goed nieuws voor de inwoners van Norg-West. Nadat de start al een aantal keren is uitgesteld, wordt er begonnen met de werkzaamheden aan de riolering in deze wijk. De buurt kampt al jaren met extreme wateroverlast in natte perioden. Omdat de wijk laag ligt stroomt het meeste regenwater naar Norg-West en dat kan de riolering niet aan. ‘Ik heb goed nieuws: het wachten wordt beloond’, laat wethouder Kirsten Ipema aan de inwoners. ‘Het betekent wel dat u de komende tijd soms wat ruimte moet maken voor de werkzaamheden.’

Aannemer Arcadis maakt zich op om met het werk te starten in de week van 22 april. Arcadis begint dan met het inrichten van een werkterrein nabij de Entinge. Daarna past Arcadis de sloten aan langs het bos ten westen van de Entinge en achter de percelen Havixhorst 13 tot en met 19. In de week van 29 april beginnen de werkzaamheden op straat. Het deel van de Entinge achter de huisnummers 10 tot en met 20 is als eerste aan de beurt. Daarna gaat de schop de grond in op het eerste gedeelte van de Laan van Havezathen vanaf de Eenerstraat. Om straten en woningen zo goed mogelijk bereikbaar te houden, worden de werkzaamheden in meer dan dertig fases opgedeeld. Parkeren kan tijdelijk ook op een aantal parkeerplaatsen naast de oude gemeentewerf. Als alles goed gaat, kunnen de werkzaamheden dan voor de zomer van 2025 afgerond worden. 

Via de groenstrook tussen de Oldengaarde en de Havixhorst wordt schoon regenwater straks van de Laan van Havezathen afgevoerd naar de drainagevijver. De groenstrook wordt daarom deels verlaagd en krijgt een andere inrichting. Dit werk wordt in het najaar uitgevoerd. Aanwonenden krijgen binnenkort de kans om de nieuwe invulling van het groen te bespreken.

UIT DE KRANT

Lees ook