GOMOS wint zes punten wedstrijd op bekend terrein

||||||
|||||| Foto: ||||||
Sport

Elsinga, Sloots en Siegers schieten Norgers naar belangrijke zege

GRONINGEN – Een lekker winterzonnetje, veel meegereisde supporters en een goed ontvangst: alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd waren aanwezig. Die leuke wedstrijd kwam er niet, maar toch kon alles en iedereen met een geel-zwart hart na afloop lachen. Op bezoek bij Stadspark won GOMOS haar eerste wedstrijd van 2019, waardoor de Norgers zich wat lucht verschaffen in 1F.
Tegenstander Stadspark is een bekende voor GOMOS. Vorig seizoen won de ploeg nog knap in Groningen, waardoor het kampioenschap de geelhemden niet meer kon ontgaan. In tegenstelling tot die legendarische wedstrijd, begon GOMOS afgelopen zondag niet sterk aan de wedstrijd. Stadspark speelde ‘spierballenvoetbal’ en ging ieder duel voor de volle honderd procent in. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam dan ook uit Groninger hoek. Romario Tsjong-A-Sie zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Melvin Koning. Een minuut later schoot Robert Elsinga namens VV GOMOS, maar zijn poging was een gemakkelijke prooi voor keeper Arne Wilpshaar.
De speldenprikjes blijken geen opmaat naar een interessante eerste helft, want na het schot van Elsinga gebeurt er eigenlijk niets meer. In de 35ste minuut krijgt de thuisploeg plotseling een grote kans via Cedwin Tel. De aanvaller schiet op doelman Koning, maar wordt na zijn schot venijnig geraakt door verdediger Jeffrey Krul. Het komt Krul op kritiek van enkele thuissupporters te staan, maar de jonge verdediger lacht het commentaar nonchalant weg. Een kaart houdt Krul er ook niet aan over en scheidsrechter Eric ter Horn deelt even later zelfs een gele prent uit aan iemand van Stadspark. Ondertussen wordt de aangeslagen Tel opgelapt en na enkele minuten wordt het spel hervat.
In de rust valt er weinig na te praten. De eerste helft leverde niet het beloofde vuurwerk op en dus hoopte men op een betere tweede helft. Van Norger zijde was dit het geval. Na rust begon de ploeg van scheidend trainer Wim Bakering sterker dan die van Germain Beck. In de zestigste minuut krijgt Dolf Nanlohy van Stadspark zijn tweede overtreding, wanneer hij Robert Elsinga naar de grond werkt. Het blijkt een breekpunt voor Stadspark, wat even later alsnog dichtbij de openingstreffer is. Een corner wordt echter net naast gekopt.
Daarna maakt GOMOS de dienst uit. Onder aanvoering van de uitstekend spelende Robert Elsinga, wordt het steeds drukker voor de Groninger goal. Een goede actie van Elsinga verdient meer, maar zijn voorzet komt uiteindelijk bij een Stadspark-verdediger uit. GOMOS laat via Richard Meursing en Ivo Drenth zien dat het wel degelijk de mouwen op kan stropen. Stadspark wordt met gelijke munt betaald.
Nadat Ricardo Smit en Edwin Rozenveld in het veld zijn gekomen, vliegt plotseling de 0-1 binnen. Een voorzet van Jannes Siegers wordt door keeper Wilpshaar wat onhandig gelost. Wie anders dan Elsinga is er als de kippen bij om de openingstreffer over de lijn te duwen. Vier minuten later versiert dezelfde Elsinga een penalty. Wederom is het keeper Wilpshaar die in de fout gaat, nadat hij een voorzet van Edwin Rozenveld verkeerd inschat. Hij haalt Elsinga neer en de daaropvolgende penalty is een prooi voor Ronald Sloots: 0-2.
Twee minuten voor tijd is Stadspark dichtbij een aansluitingstreffer, maar Koning staat in de weg. In de tegenstoot krijgt Jordi van Esch de bal op rand zestien, maar zijn poging gaat over.
In de negentigste minuut volgt het hoogtepunt van de wedstrijd. Een uitstekende aanval over rechts zorgt ervoor dat rechtsback Richard Meursing één-op-één komt te staan. Zijn poging is niet sterk en ketst van het lichaam van Wilpshaar. Gelukkig is daar Jannes Siegers die de rebound achter de doelman schiet. Het blijkt het slotakkoord van deze wedstrijd.

Trainer Wim Bakering was blij met de drie punten afgelopen zondag, maar zag geen beste wedstrijd. ‘Het was zeker geen goede wedstrijd, nee. Dat had ik ook niet verwacht. We trainen na de winterstop onregelmatig, dus dan verwacht je ook geen goede partij’, aldus Bakering. ‘Dit was een zes punten wedstrijd. Er stond veel spanning op de wedstrijd en je zag dat Stadspark hier de eerste helft beter mee om kon gaan. De tweede helft deden wij dat beter, met de rode kaart als breekpunt. Voor het moraal is deze overwinning zeer welkom.’

Tweede bal: Wanneer de amusementswaarde van een wedstrijd tegenvalt, zoekt men heil in de voetbalhumor rondom het veld. Een prachtig stukje voetbalhumor werd afgelopen zondag geproduceerd door GOMOS-voorzitter Albert Drenth. Objectieve clubgrensrechters zijn zeldzaam in het amateurvoetbal en Drenth vond dat de grensrechter van Stadspark wel wat beter bij de les mocht zijn. En dus kreeg de kale grens een ludieke ‘hé, krullenbol!’ naar zijn hoofd, toen deze weer eens in het voordeel van Stadspark vlagde. Rinus Israel zou trots zijn geweest.