KV Noordenveld op kampioenskoers

REGIO – Door een 18-16 overwinning op Club Brothers blijven de korfballers van KV Noordenveld op kampioenskoers.  De nummer twee op de ranglijst staat ondertussen een straatlengte (zeven punten) achter, en dat met nog vijf wedstrijden voor de boeg. Noordenveld begon matig aan de wedstrijd en keek zelfs tegen een 2-8 achterstand aan. Bij rust was de score iets dragelijker: 6-10. Mede door het inbrengen van Riekje de Boer – ter Steege draaide de wedstrijd. Halverwege de tweede helft werd het 14-14 en in het laatste gedeelte van de wedstrijd bleken de bezoekers hun kruit verschoten te hebben en ebde de energie langzaam weg. De 18-16 zege was op grond van de sterke tweede helft terecht. Ook Rodenburg uit Leek won, DIO uit Oosterwolde ging met 18-12 ten onder. Bij rust was er een minieme voorsprong: 11-9. Gezien het aantal kansen, zeker in de slotfase, had de score nog veel hoger uit kunnen vallen.