Monsterzege voor KV Noordenveld

REGIO – De korfballers van KV Noordenveld wonnen met 6-23 van Joure. Noordenveld staat samen met Invicta uit Kollum nog zonder puntenverlies bovenaan. Beide koplopers hebben met nog drie wedstrijden te spelen negen partijen gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Christien Speelman en Sven Stobbe waren met elk vijf treffers topscorers. Sparta Zevenhuizen boekte een belangrijke zege op Thrianta. De thuisclub uit Hoogeveen nam in de eerste helft steeds de leiding, al werd er bij een stand van 7-7 gerust. Na de rust was Sparta beter en bouwde het de voorsprong gestaag uit. Via een 9-11 tussenstand werd het uiteindelijk 11-18. Als Sparta de volgende wedstrijd wint, is het verzekerd van nog een seizoen Tweede Klasse. Rodenburg uit Leek kwam net te kort tegen Olympia: 15-17. Bij rust leidden de bezoekers ook al: 10-11. Het werd in het tweede bedrijf nog wel 11-11. Toen Olympia vervolgens een gat van vier punten sloeg, was de wedstrijd gespeeld. OWK speelde zich dit weekend veilig door met 20-16 te winnen van ROG. OWK nam al snel een 9-3 voorsprong, terwijl het bij rust al 11-4 was. Na de thee speelde OWK iets minder, de zege kwam echter niet meer in gevaar.