Dodenherdenking 4 mei Haulerwijk

actueel

HAULERWIJK - Traditiegetrouw worden op 4 mei op begraafplaats ‘Eikenhof’ in Haulerwijk de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht en respect getoond aan hen die het leven hebben gegeven voor de vrijheid. De herdenking wordt georganiseerd door de ‘4 mei commissie’ in opdracht van de Plaatselijk Belangen van Haulerwijk en Waskemeer. Om 19.30 uur is er gelegenheid om te verzamelen op het kerkplein van Kerkelijk Centrum ‘de Bining’ aan de Kerkstraat 13. 

Vanaf daar kan men in een stille tocht meelopen naar de begraafplaats. Op de begraafplaats wordt na het spelen van de ‘last Post’ twee minuten stilte in acht genomen. Er zullen kransen worden gelegd door een afvaardiging van PB Waskemeer en PB Haulerwijk en van Stichting begraafplaats Eikenhof Leerlingen van de basisschool Waskemeer zullen een bloemstuk leggen. Er wordt een toespraak gehouden door een afgevaardigde van de gemeente Ooststellingwerf. Leerlingen van het Liudger in Waskemeer zullen enkele declamaties verzorgen. Na het spelen van enkele koralen door KCMV Excelsior is er gelegenheid voor iedereen om bloemen te leggen bij het monument. 

Omdat de commissie het belangrijk vindt en het in deze tijd allerminst vanzelfsprekend is om in vrijheid te leven, worden ook de kinderen van de basisscholen en de jeugd van het Liudger bij deze herdenking betrokken. Voorafgaande aan de stille tocht is er van 19 tot 19.30 uur een herdenkingsdienst in KC ‘de Bining’. Deze dienst wordt verzorgd door de gezamenlijke kerken en wordt geleid door ds. Lydia de KokMeeuse. De commissie verzoekt de inwoners van Haulerwijk en Waskemeer op 4 mei de vlag halfstok te hangen tussen 18 uur en zonsondergang

UIT DE KRANT