Noordenvelders geroerd door Lintjesregen

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
actueel

REGIO - Vandaag reikten burgemeester Klaas Smid en locoburgemeester Kirsten Ipema in totaal twaalf Koninklijke onderscheidingen uit. De uitverkorenen werden op diverse locaties in de gemeente verrast door vrienden, familie en collega’s.

Mary Irene Dijkstra-Lutam, Lid Oranje Nassau - Vanaf 2016 tot heden is mevrouw Dijkstra zeer actief voor de stichting Welzijn in Noordenveld als coördinator van de Mensa (eetcafé met wereldkeuken), de Potluck, de Vrolijke Noot (bewegen op muziek voor ouderen) en tal van activiteiten voor jong en oud -zoals Newruz/Koerdisch nieuwjaar, Korendag, jongerenactiviteiten en de Buurtcamping. 

Klaas Bruinsma, Lid Oranje Nassau - De heer Bruinsma is al ruim 20 jaar redacteur-coördinator van het verenigingsblad Historisch Roon. Hij verricht onderzoek, maakt de planning en onderhoudt het contact met de uitgever. Verder is hij penningmeester en voorzitter bij muziekvereniging CMV Oranje geweest. 

Eltje Klazina Pier, Lid Oranje Nassau - Mevrouw Pier is vanaf 2011 penningmeester bij De Zonnebloem afdeling Noordenveld, waar zij naast de administratie ook mede zorgt voor de dagelijkse aansturing van de vrijwilligers. Ook is zij penningmeester en medewerker inschrijvingen geweest bij gymnastiekvereniging Vlug &Lenig en zij is tot op heden betrokken bij de Werkgroep Avondvierdaagse Roden. 

Zwaantje Kamp-Wierenga, Lid Oranje Nassau - Mevrouw Kamp is al ruim 20 jaar actief voor de PKN (Protestantse Kerk Nederland) Roderwolde/Roden. Sinds 2003 verzorgt zij de opmaak van het Kerknieuws, zij was betrokken bij het opzetten van de website en is sinds 2005 webmaster. 

Richard en Susanne Ton-Krieger, beiden Lid Oranje Nassau -  De heer en mevrouw Ton hebben in 2011 samen de Energiecoöperatie Noordseveld opgericht, een coöperatie van inmiddels ruim 270 leden en een grote groep vrijwilligers. Middels projecten wil de coöperatie de Noordenveldse energievoorziening verduurzamen. De coöperatie is een vraagbaak voor energiebesparing en heeft ook eigen projecten zoals het grote zonnepark HALO bij de gasopslag in Langelo. De heer en mevrouw Ton zijn samen betrokken bij het bestuurswerk en vertegenwoordigen de coöperatie onder meer bij wijk- en voorlichtingsbijeenkomsten en gemeentelijke bijeenkomsten. (zie foto)

Jacob Bezema, Lid Oranje Nassau - De heer Bezema was in 1986 medeoprichter van de Historische Vereniging Peize. Sindsdien is hij bestuurslid, vanaf 2008 voorzitter. Ook is hij redactielid van het verenigingsblad TIEDSCHRIFT. De heer Bezema heeft een enorm archief opgebouwd van foto’s en documenten over de historie van Peize en omstreken, de gebouwen en monumenten. 

Gerard Meijering, Lid Oranje Nassau - De heer Meijering is al jarenlang actief als vrijwilliger in Norg. Hij is al meer dan 20 jaar actief betrokken bij de Belangenvereniging Norg en is als voorzitter het aanspreekpunt voor onder meer leefbaarheid en woningbouw. 

Jantje Aaltje Hoven-Ensing, Lid Oranje Nassau -  Mevrouw Hoven is al vele jaren zeer actief vrijwilliger in en voor Langelo. Zij levert al ruim 25 jaar bijdragen aan het maandblad Langelo Leeft, was betrokken bij het vervoer van de schoolkinderen van Langelo naar Westervelde met “de Bus”, bestuurslid bij de peuterspeelzaal en secretaris en medeorganisator van de zeskamp en het zomerfeest. (zie foto)

Johannes en Christine Betje Steijvers-Keijser, beiden Lid Oranje Nassau -  De heer en mevrouw Steijvers begeleidden sinds 2006 de deelnemers van zorgboerderij Bij Prins in hun restaurant in de keuken, bediening, schoonmaak en tuinonderhoud en organiseerden jaarlijks een bingo en barbecue voor alle 40 deelnemers. 

Roelof Pastoor, Lid Oranje Nassau - De heer Pastoor is sinds 2016 als bestuurslid betrokken bij Stichting Norgermarkt Concours, die jaarlijks drie paardensportevenementen organiseert, waaronder een groot nationaal concours. De heer Pastoor zorgt als penningmeester voor het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, sponsoring, de contracten met de leveranciers, tentenbouwers en horeca en voor het uitbetalen van het prijzengeld aan deelnemers. 

Afbeelding

UIT DE KRANT