Kleuteratelier in Museum Nienoord

Afbeelding
Cultuur

LEEL  - Museum Nienoord ontwierp in samenwerking met de Fiep Westendorp Foundation een kleurrijke tentoonstelling. Jip en Janneke, Pim en Pom, Pluk van de Petteflat: al Fiep Westendorp haar karaktertjes tref je de komende maanden tussen de koetsen, karren en sleden van Museum Nienoord!

Naast de expositie is er een kinderhoek ingericht waar geknutseld kan worden en in de tentoonstelling kun je een spelletje spelen. Er wordt een filmpje van Pim en Pom gedraaid voor de kinderen en voor de volwassenen draait er de documentaire “Getekend”. In deze documentaire wordt een selectie van haar originele tekeningen in beeld gebracht en verschillende personen vertellen over Fieps Westendorps werk en persoonlijkheid.

De expositie is nog tot en met augustus 2024 in Museum Nienoord te bezichtigen en op elke tweede zondag van de maand vindt er een kinderatelier plaats. Op 14 januari kunnen kinderen van 4 tot en met 6 jaar meedoen aan het kleuteratelier. Samen met de educatiecommissie van het museum gaan kinderen het wagentje van Pluk knutselen. Deelnemende kids betalen 3,50 euro, volwassen die meegaan betalen 7.50 euro, daarvoor kan het hele museum bezocht worden, inclusief een rondleiding. Opgeven kan dor een mail te sturen naar info@museumnieoord.nl onder vermelding van naam, leeftijd, en telefoonnummer van ouder/verzorger. (Foto: Geert Pruiksma)

UIT DE KRANT

Lees ook