Noordenveld wint derby, matige tweede helft kost Rodenburg een punt

Afbeelding
Sport
REGIO – KV Noordenveld uit Roden speelde zaterdag de derby tegen Sparta Zevenhuizen.  Onder grote publieke belangstelling wonnen de gasten met 13-19; een uitstekende prestatie van de ploeg van trainer/coach Jan Willem Venekamp. Sparta ging nog wel rusten met een kleine voorsprong. In de eerste minuut na de rust maakte Anne de Boer de gelijkmaker en vervolgens werd er om en om gescoord. Na de 11-11 zetten de gasten aan voor een sterk slotoffensief. Door scores van aanvoerder Simon ter Steege, Jaap en Anna de Boer en Jasper Lutter liepen de bezoekers uit naar 11-15. Sparta kwam nog even terug, maar moest de zege aan de Roners laten. OWK uit Oostwold won ook. KIOS werd met 16-13 verslagen. OWK speelde beslist niet haar beste wedstrijd. In de tweede helft bijvoorbeeld, had de ploeg veel moeite met het benutten van de kansen en werd slechts drie keer gescoord. Rodenburg uit Leek speelde met 13-13 gelijk tegen OKO. In de eerste helft namen de Leeksters een 7-10 voorsprong.  Na de rust werden er echter teveel verkeerde keuzes gemaakt en werd er te snel geschoten. Balverlies was daardoor aan de orde van de dag waardoor OKO terug in de wedstrijd kon komen.