ONR klopt CSVH; VEV’67 blijft steken op 0-0

Zaterdagvoetbal

REGIO – In de vierde ronde stond een echte derby op het programma: ONR-CSVH. De Rodenaren wonnen de provinciale kraker: 3-1.  Een magere productie afgelopen zaterdag. VEV’67 kwam niet tot score bij PKC. Veenhuizen verloor nipt van Fit Boys. Marum trok net aan het langste eind tegen Aduard: 2-1. Uitschieter waren Pelikaan S (eclatante 0-6 bij HS’88) en wederom ook Boerakker (2-5 bij Velocitas).
In de Eerste Klasse E bleef VEV’67 tegen PKC’83 -net als vorig seizoen- steken op een gelijkspel. Aan de Peizerweg werd niet gescoord: 0-0. In de eerste helft kwamen de Leeksters goed weg doordat PKC slordig omging met de kansen. Vervolgens incasseerde een speler van de Peizerweg Kring Combinatie zijn tweede gele prent, waardoor de klassieke elf tegen tien-situatie ontstond. Zoals zo vaak deed PKC een stapje erbij en de tegenstander een stapje minder. In de tweede helft had Enrico Wardenier pech met een vrije bal die de paal schampte. Aan de andere kant verijdelde doelman Bert Jan Vos een scoringskans. ‘Vlug En Vaardig’ bivakkeert voorlopig in de onderste regionen.
In de Tweede Klasse J won ONR vrij verrassend -net als vorig seizoen- de derby van CSVH. De Rodenaren scoorden voor het eerst dit seizoen drie keer en daarmee zijn ook de eerste drie punten binnen. Oefenmeester Marco IJzer hield zijn spelersgroep voor om tot aanvallen te komen en af te werken. “En dan niet met een waterpistool, maar scherp”, was zijn duidelijke boodschap. Jelmer Vierstra opende de score uit een hoekschop van Hendrik Rozema. Door een misverstand was het Johan Honebeek die de zaak recht zette. Na ruim een half uur maakte Hein Luinstra uit een elfmeter (onberispelijk binnengeschoten) de 2-1. Even later kwamen de Hoogkerkers met tien man te staan vanwege een rode kaart voor Stephane Boersema. Dit werkte als een rode lap op een stier, want de Hoogkerkers kwamen getergd uit de kleedkamers. ONR werd onrustig tegen een CSVH dat vol op de aanval speelde. Het inbrengen van Stefan Post en Nick Matulessy mocht niet baten.  Leon Schievels maakten aan alle onzekerheid een einde: 3-1. Voor de groen-zwarten betekende het de derde nederlaag. Marum leidt de dans in de Derde Klasse C na de derde overwinning. Aan de Holten werd het een benauwde 2-1 tegen streekgenoot Aduard 2000. Marc Boonstra maakte de winnende door van 20 meter snoeihard raak te schieten. Een eigen doelpunt van Aduard-verdediger Rik van Noord hielp Marum al vroeg in het zadel. Vervolgens verloor Marum het initiatief en kwamen de gasten meer dan verdiend langszij. De thuisclub mocht de handen dichtknijpen dat het bij 1-1 bleef. Omzettingen (Daan Assink nam de laatste man- positie van Noel Kailola over) in de tweede helft brachten de ommekeer. Marum kreeg de controle terug en heerste de resterende 45 minuten. De ploeg van het duo Marcel Poll/Kees Pranger staat bovenaan. “We hebben niet de ambitie om direct terug te keren in de tweede klasse”, stelde Poll. “Maar we maken wel een aardige start”, kwam erachter aan. En waar dat toe kan leiden….
Veenhuizen verloor twee minuten voor tijd de pot in en tegen Fit Boys. In een gelijkwaardige partij –een echte heen en weerwedstrijd- won de gelukkigste.  “We hebben wel goed gespeeld. We zijn groeiende. We moeten oppassen dat het niet tussen de oren blijft zitten na vier teleurstellende uitslagen,”, waarschuwt Marcel van Veenen. Met een schamel puntje staat Veenhuizen een na laatste.
Pelikaan S had geen kind aan HS’88, dat een flinke tik kreeg. Het was niet alleen de eerste nederlaag, maar ook een pittige: 0-6. In een eentonige wedstrijd kwam Pelikaan S op 0-2. Vervolgens kreeg een speler van de ploeg uit Hoogezand een rode kaart na een tweede charge op de ledenmaten van de Oostwolders. Volgens de technische leiding van de rood-zwarten had HS’88 daarom met negen man verder gemoeten.  Freddy de Groot scoorde twee keer in de eenzijdige partij. Pelikaan S staat fier bovenaan, samen met Poolster en Mamio. Ondanks dat is trainer Pascal Mulder per direct ontslagen.
Boerakker liet ook hekkensluiter Velocitas achter met lege handen. In het Stadspark was Willem-Pieter Wouda weer op dreef en maakte drie doelpunten.  De geelhemden prijken bovenaan.  Alleen Amicitia VMC kan Boerakker bijbenen. Op kleine achterstand gevolgd door Oosterparkers, de volgende horde.
Haulerwijkse Boys kwam net tekort tegen Oosterparkers,(ex-ploeg van Dennis Liewes) toch de ongeslagen nummer drie van de ranglijst. Het was een thriller op Kardinge. De thuisclub nam voor rust een 2-1 voorsprong. In de tweede helft viel de beslissende 3-1. Toch ontketenden de bezoekers nog een waar slotoffensief, met een tweede strafschop die benut werd. Bij een enorme scrimmage voor het doel van de stadjers was Haulerwijkse Boys nog dichtbij de 3-3, die er niet kwam, Door de 3-2 nederlaag zakten de Gieltjes op de ranglijst naar de zesde plaats.  TLC veroverde het eerste puntje. De groen-blauwen kwamen een 1-1 overeen met GRC uit Groningen. De ploeg uit het Westerkwartier was in het eerste bedrijf beter, maar een doelpunt bleef aanvankelijk uit. Na een half uur dan wel de verdiende voorsprong dankzij Rene de Vries, die uit een hoekschop raak kopte. Na rust domineerde de Groninger Royal Combinatie en kwam op 1-1 door een strafschop. TLC, dat niet compleet was, koesterde het eerste punt.