GOMOS houdt zich knap staande tegen Romario en co

|||||
||||| Foto: |||||

Norgers laten kansen liggen op de winst

NORG – VV GOMOS heeft zich zondag kranig geweerd tegen FC Assen, de nummer twee van de ranglijst. De Assenaren beschikken over kwalitatief betere voetballers, maar ze botsten op een strijdlustig GOMOS, dat na de pauze zelfs het heft in handen nam en de grootste kans op de overwinning liet liggen. De talentvolle Sven Pilon miste vanaf de elfmeterstip. Mede daardoor bleef het 0-0.

Hoe dan ook een knappe prestatie van de geel-zwarten tegen het FC Assen van de in deze regio bekende Harold Wekema. Wekema heeft spelers met klinkende namen: Jeffrey Wu, Romario Tjong-A-Sie, Mustapha Manseray en Dzenan Sarkinovic. Spelers die net niet meekunnen op niveau Achilles ’94, waar Wekema nog altijd een functie heeft en Bakering trainer was. Het beloofde een zware middag- de wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van Jan de Jong, Lid van Verdienste van GOMOS- te worden voor de thuisploeg en dat werd het aanvankelijk ook. Coach Wim Bakering kwam handen tekort met aanwijzingen en waarschuwingen. De Assenaren kregen te veel ruimte. Dit leidde tot een aantal schoten uit de tweede lijn. Met name de poging van Romario, daar zat venijn in. Rolf Brink kreeg het schot niet klem. Na twintig minuten het eerste doelgevaar aan de andere kant middels een uithaal van Jannes Siegers, die hoog richting doel ging, maar keeper Morten Otto had er het zicht op. Dan een mooie aanval, opgezet door Ramon Klok die Ivo Drenth zag gaan. De strakke voorzet van Drenth kon tijdig worden weggewerkt. De Norgers probeerden in de wedstrijd te komen tegen een Assen, dat onder de maat speelde. De technisch balvaardige en snelle jongens konden moeilijk uit de voeten op het zware veld, maar hadden de vorm ook niet. De bal rolde niet, wat leidde tot enkele grove overtredingen. Scheidsrechter Stel liet veel toe. Het was een zeer matige eerste helft, met weinig doelrijpe kansen. FC Assen kreeg vlak voor rust nog een mogelijkheid, meer een scrimmage, waarbij de bal voor de lijn werd weggehaald. Dan nog een paar kansrijke situaties bij het andere doel. Een vrije trap van Drenth viel simpel in handen van de keeper, tot woede van Bakering. En Sven Pilon kwam op snelheid door, trok voor, maar niemand stond op de juiste plek om af te werken.

In het begin van het tweede bedrijf strooide de scheidsrechter met kaarten, waaronder voor Guido Koolen, die zijn schoenen verwisselde binnen de lijnen. Maar het merendeel waren gele kaarten voor de steeds meer gefrustreerd rakende Assenaren. De snel aangebrande spelers gingen bij elke aanraking snel liggen, theatraal zoals profvoetballers. Stel had in deze fase moeite met beide kemphanen. GOMOS zette in de tweede helft de toon en rook bloed. Een aanval, opgezet door Koolen, ging door via de prima ingevallen Pim Bolt, die met steekpass Siegers vrij zette voor het doel. De jonge speler werd door de keeper van de bal gezet, al dan niet reglementair. Scheidsrechter Stel twijfelde geen moment: strafschop. GOMOS heeft last van een penaltysyndroom a la PSV. Bakering probeerde al meerdere spelers, Erik de Roode en Auke Rozema waren de aangewezen personen. De jonge Sven Pilon pakte de bal zelfverzekerd in zijn handen. “Anders gaan spelers naar elkaar kijken. Dus gaf ik hem de kans”, verklaarde Bakering na afloop. Pilon schoot niet goed in, de inzet werd gepareerd. Ook de rebound was niet aan GOMOS besteed. GOMOS ging niet bij de pakken neerzetten, maar drong weer aan. Assen wankelde in deze periode. Op basis van de tweede helft verdiende GOMOS meer dan een punt. Aan het eind werd het toch nog spannend, doordat de uitvallen van de gasten gevaarlijker werden. Het leverde enkele hachelijke situaties op, waaronder ook een vermeende overtreding van Richard Meursing in het strafschopgebied. Stel maakte het handengebaar van ‘de bal gespeeld’. GOMOS bleef ook komen. Een prachtige volley van Pilon zeilde net over de lat. Dezelfde Pilon reageerde alert op een voorzet, kwam goed voor zijn man, maar kon de bal niet goed raken. De laatste kans was een vrije trap van die andere spits, Siegers. De krul over de muur was fraai, maar niet hoog genoeg om Otto te verschalken. Over het geheel was de remise op zijn plaats. Bakering vond het zonde, want de kansen op de drie punten waren zeker aanwezig. Gezien de andere resultaten had GOMOS prima zaken kunnen doen. FC Assen zal het minst tevreden zijn met het punt. Want voor de Assenaren is de ambitie: een stabiele tweede klasser. Zo spelend als vandaag, kom je er niet.

GOMOS-FC Assen 0-0; Scheidsrechter: Stel (Leeuwarden); Gele kaart: Martijn Bosman, Jeffrey Krul, Guido Koolen (GOMOS), Tim de Winter, Dion Oortwijn, Romario Tjong-A-Sie, Jorcen Bergsma, Marcel Koster (allen Assen); Toeschouwers: 150

Opstelling GOMOS: Rolf Brink, Kevin Harmsen (Erik de Roode), Martijn Bosman, Ramon Klok, Jeffrey Krul, Richard Meursing, Wesly Grevink (50. Pim Bolt), Guido Koolen, Sven Pilon, Ivo Drenth, Jannes Siegers

Ster van het Veld: Sven Pilon (GOMOS). Pas 17 jaar. Een talentvolle speler. Is snel, balvaardig, neusje voor de goal en heeft een goede traptechniek. Bovendien brutaal. Moedig om de penalty te nemen. Wellicht even te overmoedig.

Opvallend: VV GOMOS-FC Assen. Beide clubs kennen elkaar door en door. Zelfs de truitjes zijn gelijk: geel-zwart. En toch kwamen de Assenaren zonder reservetenues. GOMOS stelde hun oranje reserveshirts beschikbaar. De rugnummers kwamen niet geheel overeen met de nummers op het wedstrijdformulier. De scheidsrechter had er kennelijk geen moeite mee.