Team Detz en Arling meester op de crossbaan in Een

RODEN – Elke keer opnieuw een enorm spektakel: jakkerende motoren en rondvliegende klodders modder. Op het Speed Centre in Een ging het erom weg , afgelopen zondag. Daar werd namelijk de FIM WK Langbaan Finale verreden. Ook de zijspannen reden in Een voor het Europees Kampioenschap. 12 teams uit 5 landen streden om het kampioenschap. Het Nederlandse duo Wilfred Detz en Wendy Arling wonnen met volle overtuiging de A-finale bij de zijspannen, de Friese coureur Theo Pijper uit Rinsumageast won twee heats en pakte de vierde plek bij de derde finale wedstrijd om de wereld titel. Martin Smolinski werd eerste, Matthieu Trésarrieu tweede en Josef Franc ging ervan door met de derde podiumplaats. De vierde ronde van het WK wordt op 18 augustus in Eenrum verreden.