Veenhuizen op drempel derde klasse

REGIO – VV Veenhuizen staat op de drempel van de derde klasse. De Noord-Drenten wonnen met 5-1 van SC Angelslo. CSVH kan promotie wel vergeten na het 4-0 verlies bij LTC.

Voor CSVH is de eerste klasse te hoog gegrepen. De Hoogkerkers gingen met 4-0 ten onder bij het Assense LTC. Ondanks een redelijke voorbereiding ging alles verkeerd bij CSVH, dat in de eerste helft al op een kansloze 3-0 werd gezet. En dat tegen een LTC, dat niet niet bijster goed was, maar met een hele goede spits en aanvoerder het verschil maakte. In de tweede helft maakte CSVH er nog een wedstrijd van, kreeg kansen, maar had dan weer pech in de afwerking (bal van de lijn, kopbal naast). Tien minuten voor tijd werd het ook nog 4-0. Bij 5-0 winst in eigen huis is de Hoogkerker formatie een ronde verder. “Normaliter is de strijd gestreden.”, gelooft Ron Kramer ook niet meer in een wonder. De winnaar moet tegen de winnaar van CVVO-Zuidlaren. VEENHUIZEN is op weg naar een superprestatie door van de vijfde klasse in een keer door te stoten naar de derde klasse. Die derde klasse is binnen bereik na de 1-5 bij SC Angelslo. Van te voren had Veenhuizen geen verwachtingen en ging door op de basis van de laatste wedstrijden: strijdlust. Winst in de persoonlijke duels was dan ook bepalend tegen de Emmenaren. Het leverde meteen volop kansen op en ook een vroeg doelpunt van Wesley van der Veen. De 0-2 van Ferdinand Rozema was een onterechte penalty. Na de 1-3 – ook een onterechte elfmeter- verwachtte Veenhuizen een storm, die uitbleef. Michiel Hoving schoot de gasten uit een vrije trap naar 1-4 en bepaalde Bram Schmidt (invaller voor de geschorste Robert Elsinga) de eindstand op 1-5. Jim van der Leest maakte zijn debuut. Veenhuizen heeft nog een beslissende thuiswedstrijd voor de boeg. “Ik pas ervoor door te zeggen dat we nu al derde klasser zijn”, waakt trainer Marcel van Veenen voor euforie. “Maar als we dezelfde passie kunnen brengen, is er geen vuiltje aan de hand”, weet de succestrainer ook.