VEV loopt pijnlijke thuisnederlaag op


Winderige wedstrijd levert weinig vertier

LEEK – VEV’67 leed afgelopen zaterdag een pijnlijke thuisnederlaag. Op het eigen kunstgras kwam tegenstander Klazienaveen op een 0-2 voorsprong en zag VEV-trainer Johan Pitstra hoe zijn ploeg in de tweede helft te laat de achtervolging inzette. De Leeksters kwamen niet verder dan 1-2.

Op Sportpark Oostindie waait het altijd. Dat was afgelopen zaterdag niet anders. Ondanks de kou kon VEV nog op aardig wat publiek rekenen. Zij zagen echter hoe de bezoekers uit Klazienaveen sterker begonnen. In de vierde minuut was het Melroy Hemme die een vrije trap over de goal van Age-Wim van der Zee schoot. Twee minuten later was het al raak. Na een aanval over rechts wordt de bal voorgetrokken. Patrick Bloemberg krijgt namens Klazienaveen de kans en schiet laag de 0-1 binnen. Keeper Van der Zee ging hierbij absoluut niet vrijuit en VEV weet dan dat het aan de bak moet tegen de laagvlieger uit Zuid-Drenthe.

Even lijkt VEV wakker te zijn geschud door de tegengoal. Via Rense Dijk stichten de geelhemden het eerste gevaar, maar een écht serieuze kans is het niet te noemen. In de negentiende minuut doet Klazienaveen de thuisploeg opnieuw pijn. Dat begint met miscommunicatie achterin bij VEV, waardoor de ploeg een corner weggeeft. Die hoekschop belandt bij de tweede paal, alwaar deze wordt teruggelegd op Jasper Woelders. Hem wordt geen strobreedte in de weggelegd en zo kan het dat Klazienaveen binnen twintig minuten op een 0-2 voorsprong staat.

Het publiek wordt de eerste helft absoluut niet verwend. Klazienaveen zou een prooi moeten zijn voor subtopper VEV, maar de thuisploeg krijgt geen voet aan de grond. In de tweede helft begint VEV voortvarender. Jeffrey Visser wordt twee minuten na rust tegen de grond gewerkt in het strafschopgebied. Het levert hem enkel last van zijn rug op.

Even later is Klazienaveen gevaarlijk. Waar VEV-doelman Van der Zee eerst nog een dubieuze rol speelde bij de 0-1, houdt hij hier zijn ploeg in de wedstrijd met een fantastische redding. De daaropvolgende corner wordt naast gekopt.
Even later lijkt Jeffrey Visser namens VEV te scoren. Hij komt één op één met doelman Justin Verschoor en wipt de bal over hem heen. De bal stuitert echter ook over de lat en de dienstdoende grensrechter had al buitenspel geconstateerd.
Klazienaveen hanteert in de tweede helft alleen nog maar de lange bal en beperkt zich tot verdedigen. Zo heel af en toe komen ze er gevaarlijk uit, maar dankzij een puike tweede helft van goalie Van der Zee blijft een derde goal uit.
Tien minuten voor tijd ontwaakt VEV pas echt. Uit een goede vrije bal van Raymond Bolt is het Jeffrey Visser die al koppend voor de 1-2 zorgt. Het publiek gaat er nog even voor zitten en ziet hoe invaller Marco Soeten zich van zijn verdediger ontdoet. Eén op één met keeper Hoff, weet Soeten echter niet te scoren. Twee minuten later krijgt Rick Schuring een kans, maar zijn schot over de grond is een gemakkelijke prooi voor de doelman. VEV klopt steeds nadrukkelijker op de deur van Klazienaveen, maar de 2-2 komt er niet. Topscorer Rense Dijk is met een bekeken schot vanaf randje zestien nog dichtbij, maar VEV moet leven met een nederlaag.

Tweede bal: Van het voetbal kreeg men het niet warm afgelopen zaterdag. In de kantine van VEV was het beter toeven. Live muziek, voetbal op een groot scherm en bovenal veel gezelligheid. En het belangrijkst: het waait niet in de kantine!

Opstelling VEV’67: Age-Wim van der Zee, Mats Wolthuis, Wessel van der Gallen, Robin Elderman, Rick Schuring, Jeffrey Visser, Jacob Tjoelker, Rense Dijk, Raymond Bolt, Kevin de Vries, Erwin Cazemier. Invallers: Jorno Broeders, Frank Schuring en Marco Soeten.