10 jaar Matinee in ’t café: weekend vol bluesmuziek in Peize

PEIZE – In november wordt het 10 jarig bestaan van Matinee in’t café gevierd met een weekend vol verschillende bluesmuziek. Een speciaal bluesweekend voor een breed publiek. Met een voorstelling over de roots van de blues, een avond met lokale helden en een swingende middag met de beste rock and rollin’-bluesband van Nederland

Het begint op de vrijdag 12 november met een educatief blues concert voor de schooljeugd. Deze wordt verzorgd door Bo Brocken en Vera van Faassen die naar Peize komen met hun voorstelling Blues 4 kids. Op zaterdagavond is het de beurt aan regionale “bluescoryfeeën”. Muzikanten uit Groningen en Drenthe die de blues een warm hart toedragen Cat Fever Band en Blueslines. Op zondagmiddag wordt het weekend feestelijk afgesloten met de rock’n rollin’ blues van The Juke Joints.

Bijna veertig jaren lang laten de Zeeuwen horen dat blues niet alleen kommer en kwel is, maar dat er behoorlijk op geswingd kan worden. Gegarandeerd dat het “dak eraf” gaat bij café Ensing. Dit lustrum Bluesweekend wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Muziek en Cultuur Peize. (www.mcpeize.nl) Vrijdagmiddag 12 november start het Bluesweekend met “Big”Bo Brocken  en Vera van Faassen met Blues for Kids: besloten voorstellingen. Vrijdagavond “Big”Bo Brocken Preaching the Blues (theatervoorstelling)         begint om 20.30 uur, entree10 euro. Zaterdagavond 13 november Blueslines en Cat Fever Band, start: 20.00 uur, entree 5 euro. Zondagmiddag 14 nov The Juke Joints start: 16.00 uur, entree 10 euro. Het volgende Matinee in’t café is op zondag 28 november met The Bluesbones.