13e OPEN NRT Toernooi in aantocht bij tennisclub REO

RODEN – Alweer voor de 13e (!) keer wordt er in de zomervakantie, van 3 tot en met 9 augustus, een groot nationaal tennistoernooi georganiseerd bij tennisvereniging REO in Roden. Net als het afgelopen jaar is Rabobank de hoofdsponsor, hier is het toernooi dan ook naar vernoemd. Daarnaast zijn er 10 lokale bedrijven die middels het sponsoren van een tennisbaan ons toernooi steunen. Evenals voorgaande jaren hebben wij naast de categorieën 3 t/m 8 weer een Nationaal Ranglijst Toernooi (twee sterren).
Het toernooi is uniek in het Noorden door de combinatie van gezelligheid en (top)tennis. Tijdens het toernooi zijn er meer dan 100 vrijwilligers actief die helpen het toernooi in goede banen te leiden. Zo zijn er bijvoorbeeld leden die één of meerdere bardiensten draaien, leden die fungeren als gastgezin of leden die meehelpen het park piekfijn in orde te krijgen. Voor zowel spelers als toeschouwers is er op en naast de baan genoeg te beleven.

Spelers kunnen zich opgeven voor zowel het open toernooi (de categorieën 3 t/m 8) als het nationaal ranglijst toernooi. Het eerst genoemde toernooi is voor iedereen toegankelijk. Het maakt hierbij niet uit hoe oud je bent of hoe lang je tennist! Er wordt ingedeeld op sterkte. Het nationaal ranglijst toernooi is voor spelers van de nationale ranglijst. Uit die laatste categorie hebben zich reeds een recordaantal van 16 spelers uit de Nederlandse top 100 zich aangemeld. Deze spelers komen vanuit het hele land. Wil je graag meedoen, maar heb je je nog niet opgegeven? Dit kan nog tot en met 26 juli. Er wordt gespeeld van maandag t/m zondag vanaf 9.00 uur. Uiteraard is het ook mogelijk om verhinderingen op te geven. Mocht je mee willen doen kun je je aanmelden via www.toernooi.nl of een mailtje sturen naar toernooi@reotennis.nl

Deelname aan het toernooi kan alleen als je lid bent bij een tennisclub die is aangesloten bij de Nederlandse tennisbond. Uiteraard hopen wij dat zoveel mogelijk leden van REO en omliggende verenigingen zich opgeven voor het toernooi. Mocht je nou niet in staat zijn mee te doen nodigen wij jullie van harte uit om te komen kijken deze week. De entree is gratis en het barpersoneel schenkt graag een drankje in. Vanaf woensdag is er elke dag avondeten en op vrijdag een spectaculaire feestavond. Op maandag en dinsdag starten de wedstrijden om 13.30 uur. Vanaf woensdag beginnen de eerste wedstrijden om 10.30 uur.