19de toernooi Badmintonvereniging Haulerwijk groot succes

HAULERWIJK – Afgelopen 21 april heeft de badmintonvereniging haar jaarlijkse Douwsma-de Bongerd gezelligheidsmixtoernooi georganiseerd en ook dit jaar is het weer een groot succes geworden. De organisatoren Hennie van der Meulen, Jetske Land en Albert Gils hebben een groot aantal deelnemers mogen verwelkomen, veel bekenden en een aantal nieuwe gezichten die de weg naar Haulerwijk hebben gevonden. De EHBO moest een keer in actie komen, maar gelukkig bleek een ritje naar het ziekenhuis niet noodzakelijk te zijn.

32 koppels deden er mee in 5 poules van verschillende sterktes. Hierdoor konden er zowel competitiespelers als recreanten deelnemen. Elk deelnemend koppel werd voorzien van een speelschema, zodat men precies wist wanneer er gespeeld moest worden of wanneer men als scheidsrechter moest optreden.

Het toernooi begon iets later dan half tien en de laatste wedstrijden werden rond de klok van vier uur gespeeld. Omdat de krachtsverschillen soms zeer gering waren, bleef het tot het laatst toe spannend wie in de prijzen zou vallen en wie net niet. Na afloop van het toernooi was in de kantine, onder het genot van een drankje, de prijsuitreiking.

Mede door de hoofdsponsor Autobedrijf Douwsma en bijdrage van de lokale middenstand van Haulerwijk kan de organisatie terugkijken op een geslaagd toernooi. Zelf ook eens badmintonnen? Loop dan gerust eens binnen. Donderdagavond is de trainingsavond van Badminton Vereniging Haulerwijk in sporthal De Bongerd, Leeksterweg 23a te Haulerwijk. De jeugd begint om 19.00 uur en de volwassenen beginnen om 20.00 uur. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: www.bvhaulerwijk.nl.

DE UITSLAGEN:

Poule A

1 Lyan Bergsma en Stefan de Haan AFC Appelscha

2 Joke Stummel en Albert de Boer SV Dwarres Giekerk

3 Anja Dijkstra / Sake Holwerda Schatzenburg Menaldum

Poule B

1 Anna de Jong en Tjalling Kooistra Poona Leeuwarden

2 Kasia Nieuwenhuis en Bart Kisjes BC Vledder

3 Ruth Geersing en Stefan v. Tilburg AFC Appelscha

Poule C

1 Kim Rijf en Eduard Smits BC Flevoland Lelystad

2 Leni ter Wal en willem v.d. Berg BC Dwingeloo/ AFC Appelscha

3 Lisa Moes en Ronald Bel BC Ruinen

Poule D

1 Lumel Brouwer en Tony Schenkel BC Ruinen

2 Maureen Suradi en Soeris Narain Poona Leeuwarden

3 Deborah Kuperus en Klaas Veld BV Haulerwijk/ BC Oni Leeuwarden

Poule E

1 Linda Kleine en Remco Zwiggelaar BV Smash Hoogeveen

2 Carla Kreuger en Klaas Dekker AFC Appelscha

3 Jestke Land en Daniel Heessels BV Haulerwijk