28 en 29 september paardenspektakel op het Ronostrand

EEN – Op 28 en 29 september wordt de jaarlijkse SGW wedstrijd en oefencross op Recreatiecentrum het Ronostrand in Een, georganiseerd door Rij- en menvereniging Mensinghe uit Roden.

Dit jaar wordt ook de klasse L paarden verreden. Door deze nieuwe klasse toe te voegen ontstaat er een deelnemersveld van ongeveer 300 combinaties. Deelnemers hebben ingeschreven vanuit heel Nederland en voor volgend jaar is er belangstelling vanuit het buitenland.

Tijdens de SGW-wedstrijd op zaterdag zullen de ruiters een dressuurproef en springparcours rijden waarna de cross country volgt. De cross country is een parcours van 2000 tot 2500 meter met vaste hindernissen over het gehele terrein van het Ronostrand. Op zondag staat de oefencross op het programma. De oefencross bestaat uit een springparcours en de cross country.

Met dit grote deelnemersveld mogen we ons inmiddels het grootste eventing evenement van noord Nederland noemen.

Het evenement komt mede tot stand door de inzet van 150 vrijwilligers en ondersteuning van diverse lokale ondernemers, Gemeente Noordenveld en Provincie Drenthe.

Beide dagen wordt er om half 10 gestart met de cross country en bent u van harte welkom om dit spectaculaire evenement te aanschouwen. De toegang is gratis. (Foto: Facebook Ronostrand)