34e Leekster zaalvoetbalgala werkt toe naar climax

LEEK – Zaterdag 4 januari was de halve finale van het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi in het volgepakte Sportcentrum Leek. Dat dit toernooi na 34 jaar nog steeds een hoogtepunt voor vele clubs uit de regio betekent, was deze zaterdag ook weer duidelijk. Een half uur voor de aanvang van de eerste ronde liep de zaal al volledig vol. Het was ook niet niks wat er op het wedstrijdaffiche stond. De poule met VEV’67, Westerkwartier, Marum en Grootegast leverde gelijk een grote strijd op. Na een achterstand zette VEV de zaken in het verloop van de wedstrijd recht door Westerkwartier met 3-1 te verslaan. Marum speelde niet geweldig maar won wel met 2-0 van Grootegast. De tweede ronde van de poule was er winst voor VEV tegen Marum en won Grootegast van Westerkwartier. Daarmee was het favoriete VEV’67 geplaatst voor de finaleavond. Marum diende wel te winnen van Westerkwartier en slaagde daar met veel moeite in en plaatste zich derhalve voor “De Avond”.

ONR en De Griffioen waren duidelijk te sterk in de andere poule waar De Wilper Boys en Opende het niet konden bolwerken tegen twee goede ploegen. Met name ONR liet goed voetbal zien met Rik de Boer en Hendrik Rozema in de hoofdrol.  ONR en de Griffioen met Jordi Linneman als spelmaker plaatsten zich dan ook voor de finaleavond.

Het verrassende Zevenhuizen deed ook in de avondsessie weer van zich spreken. Met twee overwinningen was het al geplaatst voor de finale en was de laatste wedstrijd tegen een steeds beter draaiend Roden eigenlijk niet meer van belang. Dit was het wel voor Roden. Ze hadden nog iets recht te zetten van de voorrondewedstrijd. Met name Rick Renkema liet zich gelden als de motor van de ploeg. Zuidlaren en Niekerk waren in deze poule geen gevaar voor Zevenhuizen en Roden, die zich dan ook zonder enige moeite plaatsten.

De laatste poule met TLC, VAKO, HFC ’15 en Grijpskerk was tot het laatst spannend. TLC met Mohammed Farhaan en routinier Stefan van Leeuwen redden zich ten slotte wel door een nipte overwinning op VAKO. VAKO had het lastig want Grijpskerk lag op de loer. Met maar één punt voorsprong op Grijpskerk kwam de ploeg van Mike Baalmans op de nodige tweede plaats in deze poule. HFC’15 viel deze avond tegen en Grijpskerk kwam tekort in de beslissende wedstrijd tegen VAKO.

Zaterdag 11 januari aanstaande start de finaleavond om 18.00 uur gaan VEV’67 tegen De Griffioen, gevolgd door Marum tegen ONR. 19.15 uur  binden Roden en VAKO de strijd aan. Zevenhuizen en TLC sluiten de kwartfinales af.  

Het belooft weer een geweldig spektakel te worden. Vele toeschouwers worden verwacht en het biedt hopelijk weer een mooie en sportieve avond waar de spelers en het publiek de grote winnaars zullen worden. Het Leekster Zaalvoetbalgala is een begrip in Westerkwartier en Noordenveld. Een avondje uit met vrienden. Het heeft een groot reüniegehalte.  De gezelligheid en de ontspannen sfeer biedt een avond waar sport, strijd om te winnen en respectvol met elkaar omgaan met elkaar samenkomen.