7 van 7Huizen: voor en door het dorp!

 

ZEVENHUIZEN – De 7 van 7Huizen is op handen. Dit jaar alweer voor de tiende keer. De loop voor en door het dorp is ieder jaar weer een sportief hoogtepunt in Zevenhuizen. Nu de voorinschrijving op zijn eind loopt, is dit een mooi moment voor een voorbeschouwing.
Anna Hummel is één van de vier organisatoren van de inmiddels befaamde loop. ‘We zijn niet aangesloten op het loopcircuit’, vertelt ze. Dat houdt in dat de loop vanuit een aparte stichting wordt georganiseerd. ‘Wat deze loop zo bijzonder maakt? We houden de kosten laag. Hardlopers met een eigen chip kunnen voor vijf euro al meedoen, terwijl je bij de meeste lopen al gauw tussen de tien en twintig euro kwijt bent. Zonder chip betaal je slechts zeven euro. Daarnaast is het echt een loop van het dorp. De meeste deelnemers komen uit Zevenhuizen, al komen er ook noordelijke toppers. Die schrijven wij ieder jaar aan, met de vraag of ze langskomen’, zegt Anna.
Bij de loop is gezelligheid van groot belang. ‘Na afloop houden we een feest’, vertelt Anna. ‘Met de band Cheerz op het plein aan het Hoofddiep. Dat is namelijk de start- en finishplaats.’ Vanwege het 10-jarig jubileum van de loop krijgen de lopers een mooi aandenken. Wat dat is wil Anna nog niet verklappen.

Starttijden en afstanden

Inschrijven op de dag zelf kan op het terrein van kv Sparta aan de Molenweg 12. Tot 22:00 uur kan men hier gebruik maken van de faciliteiten. Vanaf 17:30 tot 19:30 uur kunnen de deelnemers van de zeven kilometer hun startnummer ophalen. Hieronder de starttijden van de verschillende categorieën.

Jeugdloop tot en met 6 jaar         300 m   18.45 uur

Jeugdloop 7 en 8 jaar        600 m   18.55 uur

Jeugdloop 9 en 10 jaar     1200 m   19.05 uur

Jeugdloop 11 en 12 jaar   1800 m   19.20 uur

Aansluitend na iedere loop zal op het Hoofddiep een prijsuitreiking plaatsvinden.

Vanaf 11 jaar en ouder  7 km      20.00 uur.

De prijsuitreiking van de zeven kilometer vindt om 21:30 uur plaats aan het Hoofddiep. Daarna zal de band Cheerz hier dus optreden.

Records

 

Het vermelden waard zijn de records die gelopen zijn op het parcours dat dwars door Zevenhuizen loopt. Bij de herenstaat het record op naam van Paul Zwama, die de 7 van 7Huizen in 21 minuten en 21 seconden liep. Dit record liep hij in 2013.
Bij de dames staat Yasmin Hillebrink met 24 minuten en 58 seconden op nummer 1. Zij liep deze tijd in 2014. Voor diegene die het record weet te verbreken, ligt er een geldprijs van honderd euro klaar.