Aaf Brandt Corstius bij feestelijke opening Boekenweek Noordenveld

RODEN – Noordenveld beleeft dit jaar een spetterende opening van de Boekenweek, die dit jaar als thema De moeder de vrouw heeft. Vrijdag 22 maart komt Aaf Brandt Corstius op uitnodiging van Noordenveldleest.nl naar Het Wapen van Drenthe in Roden met vooraf een buffet en muzikale ondersteuning. Donderdag 28 maart komt Annegreet van Bergen, auteur van ‘Gouden jaren’ naar de Catharinakerk in Roden.

Noordenveldleest wil vanwege de start van de Boekenweek meer bieden dan alleen de gebruikelijke lezing. Vooraf kan men daarom eerst genieten van een heerlijk buffet om alvast hun favoriete boek en schrijver te bespreken. Daarna kan men zo doorschuiven naar de lezing. Na afloop is er volop gelegenheid voor een gezellige nazit onder het genot van wat hapjes en een borrel. Het geheel wordt muzikaal ondersteund door Freek Luik.

Het thema van de Boekenweek ‘De moeder, de vrouw’ heeft al wat stof doen opwaaien. Het zou te oubollig zijn. Maar iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.

Aaf Brandts Corstius heeft hier ongetwijfeld iets over te zeggen. Zij is een bekende columniste en heeft verschillende boeken op haar naam staan zoals: ‘Het jaar dat ik moeder werd’ en ‘Handboek voor de moderne vrouw.’ Recent verscheen haar trouwboekje ‘Zo maak je van de mooiste dag van je leven de mooiste dag van je leven.’

Annegreet van Bergen had een bestseller met ‘Gouden jaren’ en bracht vorig jaar ‘Het goede leven uit’ dat hierop aansluit. Zij komt donderdag 28 maart om 20.00 uur. Hierover vertellen in de Catharinakerk, Brink 1 te Roden.

Eenieder is van harte uitgenodigd om dit Boekenfeest met ons mee te beleven, tickets hiervoor kan men online bestellen via www.noordenveldleest.nl of bij de bibliotheken in Noordenveld en boekhandel Daan Nijman. Het buffet kost twintig euro en begint om 18:00 uur. De lezing van Brandt Corstius kost vijftien euro inclusief koffie/thee, hapjes en borrel en start om 20.00 uur. Men kan een combi-ticket kopen of alleen voor de lezing. De lezing van Van Bergen kost tien euro inclusief koffie of thee.
Foto: Bob Bronshoff.