Aan de slag met kunst & ambacht in Marum

MARUM – Het thema van Open Monumentendag (OMD) 2015, op 12 en 13 september,  luidt ‘Kunst & Ambacht”. Daarmee staat zowel de kunst als de ambacht in en rond het monument centraal. Met dit thema is er aandacht voor de architectuur zelf, de toegepaste kunsten die daar te zien zijn en de inspiratiebron die monumenten zijn voor andere kunstvormen, zoals podiumkunsten, beeldende kunsten, letteren of muziek.
Ook in Marum staan ieder jaar de deuren van de monumenten wijd open tijdens OMD, denk bijvoorbeeld aan de prachtige kerkjes van de Stichting oud- Groninger Kerken en de musea:’t Steenhuus en het Rieuw, de boerderij Oosterheerd in Marum, de korenmolen in Niebert, de ambachtelijke smederij Dijkhuizen, de Coendersborch en het Noord Archeologisch Depot. De Culturele Raad Marum wil iedereen die zich bezig houdt met schilderen, fotograferen, tekenen, boetseren of andere kunstvormen van harte uitnodigen om ‘aan de slag te gaan’ met monumenten. Geïnspireerd door het monument kunt u een schilderij maken, een tekening, een foto, een kunstwerk of anders.
Bent u geïnteresseerd, wilt u dan een email zenden aan Hissy Brouwer, h.brouwer@marum.nl  en aangeven wat u wilt maken en door welk monument u geïnspireerd raakt.