Aantal gebruikers Kledingbank is fors gegroeid

RODEN – Het aantal gebruikers van de Kledingbank Noordenveld is in 2014 fors gestegen. Maakten in 2013 nog 562 mensen gebruik van de kledingbank, vorig jaar waren dat er liefst 764. Een forse stijging dus. Van dat aantal kwamen 466 uit Noordenveld, 204 uit Leek, 87 uit Marum en zeven mensen uit andere gemeenten.
Daarmee is het aantal gebruikers uit Marum meer dan verdubbeld.  De Stichting Kledingbank Noordenveld werd opgericht in 2007 en voldoet sinds dat jaar aan alle verwachtingen. Meer dan dat zelfs.  Het stelt gratis, goede kleding en schoenen beschikbaar aan uitkeringsgerechtigden en doet ook aan voorlichting over ISD- regelingen, het gemeentelijk minimabeleid en cursussen. Bovendien is de stamtafel in de Kledingbank aan de 1e Energieweg in Roden een rustpunt. Een sociale ontmoetingsplaats. Daar kan koffie gedronken worden en kunnen mensen met elkaar in gesprek. Intussen is de Kledingbank niet meer weg te denken uit de Noordenvelder maatschappij. Dat is met name af te lezen aan het feit dat talloze bedrijven moeite doen om de kledingbank te steunen. Ook zij zien kennelijk het nut en belang van de stichting in.  Elton bijvoorbeeld, is al jaren vaste klant tijdens NL Doet. Kooistra Keukens regelde gratis een nieuw keukenbok. Venema Stoffering uit Norg leverde vloerbedekking en wethouder Gerrit Alssema maakte zich hard voor de komst van een fietsenrek.
Ook het Oranje Fonds en de gemeente Noordenveld (2000 euro) en Leek (1700 euro) steunen de kledingbank, die zich ondertussen ook aansloot bij de Vereniging Kledingbanken Nederland. Zestien vrijwilligers draaien de ‘winkel’. Tenslotte: Vorig jaar werd afscheid genomen van bestuurslid Netty Kafka, waardoor de bestuurssamenstelling nu als volgt is: Jofien Brink (voorzitter), Hannie Meester (penningmeester/secretaris), Marij Pieters (bedrijfsleidster), Dina Geersing, Grietje de Graaf, Remmie Pruim en Anja de Waard (bestuursleden).