Abel Kalfsbeek, voorzitter Ondernemersvereniging Zevenhuizen

‘De Ondernemersvereniging Zevenhuizen heeft als doel om als ondernemers gezamenlijk op te trekken en naar buiten te treden, zodat wij het dorp promoten. Leden van de vereniging bouwen verder aan een netwerk, door deel te nemen aan thema-avonden en allerlei activiteiten die het onderlinge contact versterken. Vroeger organiseerde deze vereniging ook de feestweek in Zevenhuizen, maar die activiteit hebben wij afgestoten omdat het niet tot de taken van een ondernemersvereniging behoort.
De vereniging zelf bestaat al meer dan vijftig jaar. Toen wij (mijn vrouw en ik) De Houthal Bouwmaterialen overnamen, zijn wij direct lid geworden. Ze hebben mij meerdere malen gevraagd voor een bestuursfunctie. Uiteindelijk heb ik toch maar ja gezegd en nu ben ik al twee jaar voorzitter. De vereniging zat wat in het slop, maar inmiddels staan de neuzen dezelfde kant op en groeien we gestaag. Waar we eerst iets meer dan dertig leden hadden, zijn dat er nu 52. De vereniging bloeit weer. Dat komt onder andere omdat wij activiteiten organiseren waar ondernemers ook echt wat aan hebben. Zo hebben wij een gezamenlijke tankpas ingevoerd en is er onlangs een BHV-cursus geweest. Je merkt dat ondernemers in het dorp zich graag bij ons aansluiten. Onlangs heeft brouwerij De Vrolijcke Joncker zich nog bij ons aangesloten. Dat is goed voor hun netwerk, want zij leren veel ondernemers kennen. Aan de andere kant leren wij de brouwerij kennen. Op die manier versterk je elkaar. En dat levert eigenlijk altijd een zakelijk voordeel op.
We runnen met vijf man het bestuur en vergaderen één keer per twee maanden. Tussendoor gebeurt er ook genoeg. Zo zijn wij samen met DES, Stichting Promotie 7Huizen en Stichting MFC7Huizen in overleg. We overleggen veel en treden ook samen naar buiten. Als het bijvoorbeeld gaat om de realisatie van het nieuwe MFC, treden wij samen op.  Zo kom je richting de gemeente ook sterker over.’