Acro Academy oppermachtig bij EK kwalificaties

MARUM – Bij de laatste kwalificatiewedstrijd voor de Europese Kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek was topsportstichting Acro Academy Noord Nederland opnieuw oppermachtig. De Nederlandse delegatie voor dit EK zal bestaan uit elf teams, waarvan maar liefst zeven van de stichting. Op de laatste wedstrijd op 7 augustus in Den Bosch wisten alle jeugd- en

junior-teams die namens de stichting deelnamen opnieuw alle vereiste limieten te behalen. De Acro Academy deed aan de kwalificaties mee met acht teams, die elk drie wedstrijden draaiden. Zeven van de teams wisten dus directe kwalificatie af te dwingen,het achtste werd met prachtige punten eerste reserve van hun categorie. Een geweldige prestatie, zeker in aanmerking genomen dat de gymnasten een, op zijn zachtst gezegd, lastige voorbereiding hadden met alle corona perikelen. Acrobatische gymnastiek, kortweg Acrogym, is bij uitstek een contactsport die niet individueel beoefend kan worden. Ook het verbod op binnen trainen was lastig, al wist de Acro Academy een tent te regelen in Drachten waar toch doorgetraind kon worden. Het getuigt van de grenzeloze motivatie en doorzettingsvermogen van de sporters dat alle teams toch zulke mooie oefeningen neer wisten te zetten.

De Acro Academy werkte voor dit kunststukje samen met gymnastiekverenigingen SV Donkerbroek, FC Meppel, WSBF Surhuisterveen en Adonis Sportacrobatiek : veel van de teams zijn combinatie-teams, waarbij deze clubs hun talenten lieten trainen bij de topsportstichting. De samenwerking wierp overduidelijk zijn vruchten af. De Europese Kampioenschappen zullen gehouden worden in Pesaro, Italië. De teams van de Acro Academy zullen van 23 tot en met 26 september schitteren op de gymnastiekvloer.