Acrogymnasten uit Westerkwartier excelleren tijdens internationale wedstrijd

MARUM – Tien jonge sporters van Acro Academy Noord-Nederland uit Marum deden op zaterdag 27 maart mee aan een internationale online competitie. Het ging om een individuele wedstrijd, waarmee de gymnasten zich eindelijk weer konden meten met de concurrentie. Deelnemers van over de hele wereld deden mee aan het evenement.

De gymnasten van de Acro Academy deden mee aan de snelheidswedstrijd, de wedstrijd in uithoudingsvermogen en de techniekwedstrijd. Bij de snelheidswedstrijd moesten de sporters zo snel mogelijk 10 keer op paaltjes opheffen tot handstand. Ook bij de uithoudingswedstrijd moesten de gymnasten heffen tot handstand, maar dan zo vaak mogelijk binnen enkele minuten. In de techniekwedstrijd moesten zij een ononderbroken reeks van balanselementen uitvoeren.

De 9-jarige Lizz Stoker uit Tolbert deed aan alle drie de onderdelen mee en wist zich hierin te onderscheiden. Tijdens de techniekwedstrijd sloten de 20-jarige Ilse van Dam uit Marum en de 11-jarige Merel Veenstra uit Zuidhorn zich bij haar aan om mooie balansoefeningen te tonen.

In de categorie tot en met 9 jaar wist Lizz Stoker haar 63 concurrenten voor te blijven en een prachtige eerste plek te bemachtigen. Daarnaast won zij een bronzen medaille in de wedstrijd voor uithoudingsvermogen.