Actief tegen TLC krijgt een abrupt einde

Leeksters doen onder voor Actief

EELDE – De zojuist ingevallen Justin Krijthe viel in een duel met spits van Leeuwen ongelukkig op het kunstgras. Alom paniek, want de speler had zijn tong ingeslikt en dreigde te stikken. Gelukkig is de tong op tijd uit de luchtpijp verwijderd. De speler is bij kennis per ambulance afgevoerd. De scheidsrechter heeft terecht de wedstrijd gestopt.

 De wedstrijd werd vorig seizoen bestempeld als de kampioenswedstrijd van de twee kemphanen Actief en TLC. De wedstrijd werd toen duidelijk op punten door Actief gewonnen. Vandaag kon TLC laten zien of het lering had getrokken uit die wedstrijd.

Vanaf het begin liet Actief zien dat het de baas in eigen huis wilde zijn. Met fris aanvalsspel kon Actief naar hartenlust zich uitleven. Zowel via links als rechts was de thuisclub gevaarlijk. De snelle Jorna op links glipte meermalen langs tegenstander Sven Postma van TLC. Tom Smid en Gerwin Koops combineerden door het statische middenveld van TLC, waarna Koops met een goede pass op Julius van der Hilst. De spits van Actief was oog in oog met keeper Degen koel en scoorde beheerst de 1-0. Vanaf de aftrap kwam TLC voor de eerste maal gevaarlijk op rechts door. De voorzet van Tjerry Santinge werd door verdediger Huib Hanekamp weggekopt. De thuisclub bleef maar drukzetten op de zeer onzekere achterhoede van TLC. Het leverde kansen op voor 2x een schot van Van der Hilst, die echter naast ging en eenmaal de paal raakte. De immer beweeglijke spits Imelman werd in de 16 meter aangespeeld. Vanuit de draai werd zijn inzet door keeper Degen met moeite tot corner verwerkt. De aansluitende corner leek een prooi voor aanvoerder Ennio Jansen te worden. Geheel vrijstaand raakte hij de bal maar half, waardoor de bal ver naast het doel belandde. Een schaarse uitval van TLC leverde een voorzet op van spits van Leeuwen, maar zijn voorzet werd weggewerkt. Vanuit de omschakeling via van der Hilst op rechts kwam de voorzet bij Jorna, die zijn kopbal naast het doel zag vliegen. Een volgende goede opgezette aanval via Imelman kon op rechts vrij opstomen tot dichtbij het doel van TLC. Zijn voorzet werd door de ongelukkige Wander Hielkema van TLC in zijn eigen doel gewerkt. , waardoor de 2-0 een feit was. Het gevaar van TLC kwam alleen van de snelle Mahamed Farhaan. Zijn acties en dribbels leverden nog enig gevaar op voor het doel van Actief. Tot echte uitgespeelde kansen voor TLC kwam het de eerste helft niet. Daarvoor was het spel te pover. Op alle fronten werd TLC afgetroefd door een veel feller Actief. De voorsprong bij rust was dan ook verdiend te noemen. De tweede helft was tot aan de zestigste minuut een kopie van de eerste helft. TLC poogde meer tot aanvallen te komen maar was niet bij machte om werkelijk kansen creëren. In de omschakeling kon Actief de stand verder uitbreiden maar dat liet het team van de fanatiek coachende Slijfer echter na. In de zestigste minuut kreeg de gevaarlijke en trefzekere spits rood voor natrappen. Dom en de TLC aanhang hoopte op een ommekeer in de wedstrijd. Dat kwam er niet van. TLC was vandaag niet bij machte om zich van een goed geconcentreerd en verdedigend spelend Actief te ontdoen. Er kwam natuurlijk meer druk van TLC maar tot echt goede kansen kon de pover spelende ploeg van trainer Balkema niet komen. Schoten vanuit de tweede lijn van de ingevallen Danny Koning en van Leeuwen leverden niet het gewenste resultaat op voor de ploeg uit Leek. Het laatste wapenfeit kwam van Farhaan met een mooie dribbel, maar zijn schot ging helaas hoog over het doel van de goed keepende Robin van der Heuvel van Actief.

In de 88ste minuut kwam dan het vervelende ongeval met de speler van Actief. De wedstrijd heeft de wedstrijd stilgelegd en ook vanzelfsprekend niet weer begonnen. Wat er verder met de uitslag zal gaan gebeuren, is aan de KNVB.

Opstelling:

Actief: van der Heuvel; Hanekamp; Hagenauw;Janssen; Sternsdorff(Krijthe); Meijering( Boer); van der Hilst; Koops; Imelman (Buiter); Smid; Jorna

TLC: Degen; Sanroesdi; de Jong(Koning); Farhaan; Tjoelker; van Leeuwen; van der Veen; Santinge(Thijs); Hielkema; Aalders (Wierenga); Postma.

Rode kaart: Van der Hilst

Gele kaart:

Actief: Jorna

TLC: Hielkema; Tjoelker.