Actief Veenhuizen: volop in beweging

actiefveenhuizen

VEENHUIZEN – Met het ‘Heuveltje’ aan de Meidoornlaan in Veenhuizen als uitvalsbasis, onderneemt Actief Veenhuizen tal van initiatieven op het gebied van outdoor en recreatieve- en sportieve activiteiten. Maaike Linschoten en Duncan Stavers zijn de drijvende krachten en werken met hart en ziel om Actief Veenhuizen tot een succes te maken.

‘Wij bieden groepsactiviteiten aan in de openlucht. Dat doen we niet alleen rondom het Heuveltje, maar ook in de omgeving van het dorp. Want die omgeving is prachtig. Veel natuur, bos en historie. We voelen ons hier op onze plek. Mountainbike, boogschieten, GPS-tochten, een spel als Wie is de Boef? en wat al niet meer, kan allemaal door ons georganiseerd worden. Nu zijn we bezig met de realisatie van een klimbos. De eerste contouren zijn al zichtbaar. Dat doen we in de bomen nabij het Heuveltje en de gevangenis Esserheem. Alleen daardoor al een bijzondere locatie,’ zegt Maaike Linschoten enthousiast.

Ervaring in het organiseren van outdoor activiteiten en het bouwen van een klimbos, heeft het tweetal volop. Jarenlang werd koers gezet naar landen als België en Frankrijk om daar groepen te begeleiden bij allerlei activiteiten. Duncan Stavers is een erkend bouwer van klimbossen en -parken. Hij heeft meegebouwd aan meerdere parken en bossen in het land. Het Heuveltje, wat ooit in een ver verleden in de tijd van Johannes van den Bosch, een onderkomen was voor mensen met lepra, wordt op dit moment sterk verbouwd. Intern krijgt het een fikse opknapbeurt, zodat groepen er goed kunnen worden ontvangen. Nu al wordt het gebruikt als kantoorlocatie.

‘Veenhuizen is een prima plek om dergelijke activiteiten te organiseren. We zijn er erg blij mee. Eigenlijk zitten we midden in het centrum, maar wanneer je bij ons bent merk je dat niet. Wat we vooral ook zoeken is de samenwerking met lokale partijen. Zo werken we samen met bijvoorbeeld bierbrouwerij Maallust en het gevangenismuseum en zijn we met onze buren van hotel Bitter en Zoet een programma aan het ontwikkelen dat heet ‘Durf te doen’. Dat brengt communicatie en trainingen bij elkaar,’ laat Maaike Linschoten weten.

Actief Veenhuizen is er voor alle leeftijden en er kan meegedaan worden op elk niveau. Begeleiding is er altijd van erkende instructeurs. Ook aan activiteiten voor kinderen is gedacht. Zo werkt Actief Veenhuizen in dit komend voorjaar mee aan de activiteitenladder voor de basisschoolgroepen 5 tot en met 8. Op de woensdagen 11,18 en 25 mei van 14.00 tot 16.00 uur vinden er activiteiten plaats op het gebied van klimmen en klauteren, boogschieten en is er een GPS, kaart- en kompasroute. Voor slechts € 15 kan men zich hiervoor bij Welzijn in Noordenveld opgeven. Wie meer wil weten over Actief Veenhuizen kan terecht op hun website www.actief-veenhuizen.nl.