Aftrap ‘Scoor een Boek’ in ‘t Hoge Holt

NOORDENVELD – Het populaire  leesproject ‘Scoor een boek’ start ook in Noordenveld. Maandag 4 februari trapt wethouder Alex Wekema het project af in t’hoge Holt in Roden.De Bibliotheken Noordenveld en Tynaarlo werken samen met FC Groningen in de Maatschappij. Een speler van de FC is het gezicht van Scoor een Boek! Hij speelt mee in een filmpje dat bij de Aftrap en, vijf weken later tijdens de Rust, in de klas wordt vertoond. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken. In de komende 12 weken gaan de leerlingen uit groep 5 en 6 zo veel mogelijk boeken lezen (scoren) in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door een voetbalspeler van FC Groningen en de educatiemedewerkers van de Bibliotheek.

Aftrappen

’t Hoge Holt, doet de Aftrap in Noordenveld op 4 februari om 13.00 uur, OBS De Schuthoek doet de aftrap op 4 februari om 10.30 uur in gemeente Tynaarlo

Over 6 weken is het Rust en bepalen de BVO en de Bibliotheek de tussenstand. Daarnaast organiseert Bibliotheek Roden leuke (voetbal)activiteiten. Na ruim 12 weken lezen, sluiten de leerlingen het project sportief af, het Fluitsignaal, op het voetbalveld. (Foto: Michael Breij, Bibliotheek Noordenveld)