Akke Henneveld-Bruins

‘Onze Christen Vrouwengroep Verbinding bestaat inmiddels 68 jaar. Voorheen heetten we Passage, maar sinds 1 januari 2021 gaan we verder onder de naam Verbinding. Hoewel we een Christen Vrouwengroep zijn, kan iedereen zich bij ons aansluiten. Of je nu moslim of atheïst bent, iedereen is welkom. Ons motto is: ‘We hoeven het niet eens te zijn om één te zijn.’ We hebben zo’n tachtig leden en komen van september tot en met april elke eerste donderdagmiddag van de maand bijeen in de Kerk op de Helte in Roden, van 14.00 tot 16.00. We hebben tijdens de bijeenkomsten elke maand een spreker, behalve als we advent vieren. De onderwerpen zijn heel divers, van natuur, gezondheid, en boeken, tot hobby’s, haarwerken en kerkelijke feestdagen. Maar ook mensen die in het buitenland hebben gewerkt, predikanten of bijvoorbeeld Peter Schaap. Daarnaast organiseren we regelmatig een excursie. Ondanks de leeftijd van onze leden, die ervoor zorgt dat de actieradius wat beperkter is, lukt dat toch steeds weer.
Naast de sprekers en de excursies hebben we een boekenclub, een filmclub en een creatieve club. Voor de creatieve workshops is er regelmatig een ochtend en een middag waar we kerstkaarten, geknoopte plantenhangers, een vaas van tractorband maken en nog meer.
Aan het eind van het seizoen, in mei, organiseren we een reisje. In augustus houden we een fietstocht, dat is altijd een mooi begin van het seizoen. Omdat niet alle leden er altijd bij kunnen zijn, hebben we het blad De Schakel. In dit blad dat maandelijks uitkomt, beschrijven we de activiteiten die er afgelopen keer waren. Mensen die er niet bij konden zijn, kunnen op deze manier toch meekijken. Verder staan er verslagen in van de uitstapjes, een puzzel en veel foto’s van wat we hebben gedaan. Op dit moment zijn er 11 leden die in weer en wind zorgen dat het blad bij de leden in de bus komt. Sommigen doen dit al wel al 20 tot 30 jaar.
We zijn een actieve groep vrouwen die die op eigen manier probeert zinvol bezig te zijn. De afgelopen periode hebben wij vooral het contact met elkaar gemist. Veelzeggend is, dat we eigenlijk van iedere spreker na afloop van de middag een compliment krijgen over de goede sfeer en samenhang die er is. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Informatie? Mail naar verbindingroden@gmail.com’