Alarmtoestellen in moderner jasjes

Roden verhuizing alarm

NOORDENVELD – De werkgroep alarmering van Welzijn in Noordenveld beleeft deze weken hoogtij dagen. Alle oude toestellen worden omgewisseld voor een hypermodern nieuw toestel. In totaal zullen in de gehele gemeente Noordenveld ruim 220 huishoudens bezocht worden waar de toestellen worden omgewisseld.
‘Een hele operatie,’ laat vrijwilliger Luink Luinge weten. Hij coördineert de acties vanuit gebouw Vasalis in Roden. ‘Inmiddels is meer dan 80% vervangen. We streven er naar om dit hele proces voor de zomerdagen af te ronden. Het is een hele grote, maar mooie opdracht voor onze werkgroep. De nieuwe toestellen hebben een moderner jasje gekregen en zijn voorzien van de nieuwste techniek. Voor de klant alleen maar voordeel,’ aldus Luinge.
De werkgroep alarmering heeft een werkgroep techniek die bestaat uit Peter Lambeck en Henk Bathoorn uit Peize, Bram Poortman en Roel Bijker uit Norg, Hans Moorlag uit Een en Simon Kooyman, Henk Bouma, Holke Dijkman en Luink Luinge uit Roden. Voorzitter van de gehele werkgroep is Hayo Wit. Ondersteuning in de intake is er van Hennie Buursema, Gerda van der Jagt, Jeannette Joustra en Trientje Bezu.
In Noordenveld maken veel ouderen gebruik van de mogelijkheid om via Welzijn in Noordenveld een alarmtoestel te gebruiken. Kosten daarvoor bedragen € 11 per maand. Bij een druk op de noodknop wordt de Zorg Centrale Noord-Nederland gebeld. Deze meldcentrale is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. De telefoon wordt opgenomen door verpleegkundigen. Middels een spreek – luisterverbinding wordt gepraat met de klant. In nood worden hulpverleners uit de buurt gewaarschuwd. Zijn die niet te bereiken dan wordt er een professionele achterwacht ingeschakeld. WiN werkt hierbij samen met zorgorganisatie De Buurtzuster uit Roden. Overigens zijn het tegenwoordig niet alleen meer ouderen die een beroep doen op alarmering. Meer en meer wordt duidelijk dat de huidige toestellen ook geschikt zijn voor bijvoorbeeld epilepsie patiënten. Ook al omdat de toestellen kunnen worden uitgerust met een valdetectie.
Wie informatie wil kan even bellen met WiN 050 317 65 00. Op de foto vier vrijwilligers van de werkgroep alarmering te weten vlnr Bram Poortman, Henk Bouma, Hans Moorlag en Luink Luinge.