Albert Houwer, voorzitter BSC Knights Leek

‘Op 23 februari jongstleden – op mijn verjaardag – ben ik verkozen tot voorzitter van BSC Knights. Ik ben nu al een jaar of twaalf betrokken bij de club. Overigens niet als honkballer, maar in het recreatieve softbal team. Bij BSC Knights bieden wij beeball, honkbal en softball aan. Dat loopt allemaal prima, voor een regionale vereniging. Eerder hadden we ook een dames softball team, maar dat is opgeheven. Wie weet of wij die in het toekomst wel weer krijgen.
Met een kleine honderd leden gaat het dus prima. We zijn een gezellige vereniging, waar ook de ouders van sportende kinderen heel betrokken zijn. Sowieso hebben we een vrij grote groep die veel vrijwilligerswerk verzet. Zo hebben wij de tribune en de dugouts zelf gebouwd.
In de toekomst zouden wij graag nog een extra veld laten aanleggen. Wij hebben nu de capaciteit om qua ledental te groeien, maar als we écht veel zullen groeien, moet er een veld bij.
We hebben natuurlijk altijd behoefte aan extra leden. We zijn de enige honkbalclub in het Westerkwartier en merken dat onze leden uit de gehele regio komen. Bij wedstrijden is dat soms lastig, omdat je verder geen clubs in de regio hebt. Zo kan het zijn dat je voor wedstrijden al gauw moet uitwijken naar Drachten of Veendam.
Om jeugdige leden bij de club te betrekken, gaan we bij scholen langs en houden we demo’s op de Pinkstermarkt in Leek. Daarnaast hebben we 6 en 7 april een openingsweekend, waarop we eenieder graag verwelkomen.
Wat honkbal en softbal zo leuk maakt is dat het tactische sporten zijn. Je moet uitgaan van de posities van een ander, rekening houden met elkaar. Het duurt vaak even voordat je het spel tactisch onder de knie hebt, maar dat maakt het juist boeiend. Daarnaast is BSC Knights gewoon een fijne club mensen.
Eenieder die geïnteresseerd is om kennis te maken met de club, kan natuurlijk naar het openingsweekend op 6 en 7 april komen. Maar men kan ook gewoon eens langskomen op de club. Zo bieden wij vier gratis trainingen aan, zodat mensen kunnen uitvinden of honkbal, softbal of beeball wat voor hen is.’