Alles in Hoogkerk draait om de hond

sportlight

In the sportlight: Dag van de Hond

HOOGKERK – Hondensport Hoogkerk (onder auspiciën van NBG HSV Hoogkerk) houdt op 17 mei de dag van de Hond in – uiteraard – Hoogkerk. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom. Het wordt een dag vol unieke ervaringen voor jong, oud en viervoeters. Tot 16.00 uur zijn er talrijke demonstraties, lezingen, workshops, trainingen en leuke acties. Kinderen kunnen terecht in de Kids Corner, waar kindergerichte activiteiten worden aangeboden.

Aan activiteit geen gebrek, 17 mei. Van 10.15 uur tot 11.00 uur zijn er drie workshops. De eerste is ‘brain en balans’, de tweede behendigheid en ook de workshop dogdance staat op het programma. Van 11.30 uur tot 12.15 uur worden er twee workshops gehouden: hoopers en detectie en ook is dan een lezing over de trimsalon. De tijd tussen 12.30 uur en 13.45 uur staat in het teken van demonstraties: waar is de boef? dogdance, cirkeltraining en flyball. Van 14.00 uur tot 14.45 uur is er de demonstratie kind en hond en van 13.45 uur tot 14.30 uur de workshops ‘brain en balans’, behendigheid, dogdance en een lezing van een gedragsdeskundige. Van 15.00 uur tot 15.45 uur zijn er workshops hoopers en detectie en verzorgt een osteopaat een lezing. Om 16.00 uur wordt, tijdens de spectaculaire afsluiting van de dag, het eindbedrag bekendgemaakt van de actie voor Dierenasiel Zuidwolde.

Dan over Hondersport Hoogkerk. Sinds 1 januari 2013 heeft de Werkhondengroep de Hollander een andere naam gekregen om eenduidiger naar buiten te komen.
De nieuwe naam is vanaf dat moment: Hondensport Hoogkerk. In januari 2002 is de Werkhondengroep De Hollander opgericht. ‘Vanuit deze Werkhondengroep hebben wij contacten gelegd met fokkers en liefhebbers van de Korthaar Hollandse Herder, zonder daarmee overigens de langharige en ruwharige Hollandse Herder te kort te willen doen. Ieder heeft zijn voorkeur voor een bepaalde variëteit. Vanaf maart 2002 heeft de Werkhondengroep zich kunnen stationeren op het trainingsveld van Hondensport Hoogkerk in Hoogkerk (Groningen) en de trainingsdagen zijn op afspraak. Natuurlijk zijn de trainingsdagen niet alleen voor Hollandse Herders, maar voor alle rassen en hondensportliefhebbers. Echter indien je wilt meetrainen spreek dit dan van tevoren af want wij hebben een maximale groepsgrootte van 12 personen’, zegt Jose Stienstra, het gezicht van Hondensport Hoogkerk.

Doelstelling van Hondensport Hoogkerk is De Hollandse Herder op een acceptabel niveau brengen. ‘Dat wil zeggen op een zodanig niveau dat dit Nederlandse ras naast Belgische, Franse en Duitse werkhondenrassen, zowel Nationaal als Internationaal ook in de subtop c.q. top van de werkhondensport kan meedraaien.’ Dit doen ze door individuele trainingen en/of workshop respectievelijk IPO opleidingen aan te bieden gericht op hogere sportprestaties met je hond.  Door specifiek aandacht te schenken aan verbetering, zowel bij hond als geleider, op het gebied van balans, awareness en emotie in de IPO sport. Er worden een wereld kampioenschap, Nederlands kampioenschap, wedstrijden en examens georganiseerd waaraan alle werk- en gebruikshondenrassen kunnen deelnemen. Ook zijn er volop workshops, bijeenkomsten en seminars. ‘Dit om de horizon te verbreden en het onderling uitwisselen van kennisoverdracht’, zegt Jose. Een bezoek aan het kenniscentrum- want dat is het ondertussen- is voor eigenlijk elke hondenliefhebber een must. Naast kennis staat men in Hoogkerk bekend om de gastvrijheid en in alles de liefde voor de hond. Daarnaast wil men altijd beter, altijd ontwikkelen. Zo deden onlangs twee instructeurs examen voor de opleiding nadac hoopers en Instructeur Detectiewerk. Zowel Linda Oosting als Rika kloosterman slaagden voor dit examen en dus zijn ook deze cursussen binnenkort in Hoogkerk. Wat betreft de cursus detentiewerk kunnen liefhebbers tijdens de Dag van de Hond al een voorproefje krijgen.Komt dat zien!
Dag van de Hond
Datum: 17 mei
Tijd: 10.00-16.00 uur
Locatie: Zuiderweg 64  (tegenover nummer 89 het laantje in)in Hoogkerk
Informatie:
www.dagvandehondhoogkerk.nl en www.hondensporthoogkerk.nl.

sportlight1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sportlight2