‘Als iemand het verdient is Froukje dat wel’

roden-KORENAAR-TAART-01

Taart van de Krant voor Froukje Neef

RODEN – De taart van de Krant gaat deze week naar Froukje Neef (70) uit Altena. Marijke Bebingh droeg haar voor. Vrijdag kreeg ze de overheerlijke taart aangeboden bij De Korenaar in Roden, die de taart beschikbaar stelde.

‘Als iemand het verdient dan is het Froukje wel’, legt Marijke uit. ‘Ze is iemand die zich geen drie dagdelen inzet, maar het zo weet te plooien door elke dag op te splitsen in wel zes delen dat ze hulp kan bieden aan zieken en als oppas en uitlaatservice voor menig patiënt en huisdier. Ik kan niet eens alles opnoemen, maar ik weet dat ze naast haar werk in de ouderenzorg zich ook voor Het Rode Kruis inzet, zodat zieken toch een vakantiereis kunnen maken. Sinds haar pensioen rijdt ze nu nog vaker met alleenstaanden mee naar winkels, ziekenhuis of instelling. Menig vriendin kan een beroep op haar doen voor allerlei hand- en spandiensten en ook de Vrouwen van Nu is blij met haar inzet als voorzitter. Een taart is voor haar een welverdiende verrassing.’

Kent u ook iemand die in aanmerking komt voor een taart of bloemetje van de Krant? Mail uw suggestie met toelichting naar de Krant: dekrant@media-totaal.nl.