Amber Oolders knipt vlecht af voor kinderen met kanker

Amber oolder

RODEN – Dapper. Moedig. En spannend ook wel; je haar afknippen voor kinderen die door kanker hun haren verloren hebben. Amber Oolders (14) uit Roden deed het. Een jaar had ze ervoor gespaard, binnen een minuut was het eraf. Vrijdagmiddag zette kapper Karin van Mia Vita in Nieuw-Roden de schaar in haar 25 centimeter lange vlecht. Al heel lang is het de wens van de Ronerborg-scholiere om iets voor kinderen met kanker te kunnen betekenen. “Je hoort het zoveel om je heen. Het lijkt me verschrikkelijk om ook nog eens je haar kwijt te zijn. Haar is toch een onderdeel van je identiteit”, weet Amber die haar vlecht in een envelop stopt en hem op de post voor Stichting Haarwensen. “Een klein beetje spannend vond ik het toch wel, maar ach, ik ben gezond, mijn haar groeit wel weer aan. Hoe erg kan het zijn, denk ik dan’, besluit de dappere Amber.