Anniek en VDL Wientjes in de prijzen

RODEN – Tijdens de opening van de Jaarbeurs van het Noorden reikte Klaas Smid als burgemeester van Noordenveld voor de eerste keer de Ondernemersprijs Noordenveld uit. Dit jaar zijn er twee winnaars uitgeroepen tot de winnaar van de Ondernemersprijs Noordenveld : Bloem & cadeau Boutique Anniek en VLD Wientjes.

Anniek Siegers van Bloem & Cadeau Boutique Anniek en Chris Mulder als eigenaar van VDL Wientjes zijn beiden gedreven ondernemers, ieder op een eigen wijze. Bloem & Cadeau Boutique Anniek en VDL Wientjes zijn twee totaal verschillende ondernemingen, waar de Commissie van Aanbevelingen geen onderscheid in kon maken. Beide bedrijven hebben hun eigen unieke kracht, en zijn beide dragers van de economie in Noordenveld.

De Jury spreekt daarom van twee unieke bedrijven in Noordenveld.  Bloem & Cadeau Boutique Anniek is een bloemenzaak in Norg waar Anniek vol passie aan haar bloemstukken werkt en cursussen geeft. Daarnaast doet ze mee aan wedstrijden. Samen met haar medewerker en een stagiaire is Anniek continu bezig om de trends en ontwikkelingen voor te zijn. Een  jonge gedreven, maatschappelijk betrokken en innovatieve ondernemer die al op haar éénentwintigste een eigen zaak is gestart.  VDL Wientjes Roden ontwikkelt, produceert en assembleert in nauwe samenwerking met haar opdrachtgevers thermoplastische kunststofproducten voor een tal van afzetmarkten. Sinds kort is een nieuwe innovatieve tak; de medische technologie aan de bedrijfsactiviteiten toegevoegd. Naast de ontwikkeling en productie van medische apparaten ten behoeve van de oncologie, is de afgelopen jaren in samenwerking met een grote Duitse klant een couveuse ontwikkeld, die onlangs in productie is genomen. Met een kenmerkende moderne visie heeft VDL Wientjes de afgelopen jaren de omslag weten te maken van vooral toeleverancier tot het verzorgen van de gehele productieketen. De onderneming heeft als open en innovatieve ondernemer en mede ontwikkelaar van het eerste uur, aan de wieg gestaan van alle (medisch technologische) ontwikkelingen binnen de Health Hub. Naast huisvesting biedt VDL Wientjes de ruimte voor samenwerking en mede ontwikkeling aan alle overige partijen. Keramiek kunstenares Judith Reedijk van ‘de Kunsttuin’ in Veenhuizen is er uitstekend in geslaagd de symboliek tot uiting te brengen in de prijs. Het keramische object bestaat uit twee delen van gelijke hoogte en passen bij elkaar en aan elkaar. Beide objecten zijn ook op zichzelf staand een volwaardig product en in beide heeft de kunstenares één van de winnaars verbeeld. Het beeld en de beide beelden afzonderlijk, hebben in zijn geheel een rustige uitstraling, ondanks de verschillende elementen.

Ook als zelfstandige ‘helft’ heeft het beeld zeggingskracht.

roden-opening-beurs-22roden-opening-beurs-23roden-opening-beurs-24roden-opening-beurs-25roden-opening-beurs-26roden-opening-beurs-27roden-opening-beurs-28roden-opening-beurs-29roden-opening-beurs-30roden-opening-beursroden-opening-beurs-2roden-opening-beurs-3roden-opening-beurs-4roden-opening-beurs-5roden-opening-beurs-6roden-opening-beurs-7roden-opening-beurs-8roden-opening-beurs-9roden-opening-beurs-10roden-opening-beurs-11roden-opening-beurs-12roden-opening-beurs-13roden-opening-beurs-14roden-opening-beurs-15roden-opening-beurs-17roden-opening-beurs-18roden-opening-beurs-19roden-opening-beurs-20roden-opening-beurs-21