Aspergeproeverij in de Landskeuken

Open Keuken 1

RODEN – Het aspergeseizoen is weer aangebroken en met dit “witte goud” zijn spannende gerechten te bereiden. In het culinair museum de Landskeuken wordt op zondag 24 april een proeverij gehouden met als thema asperges. In de eigen keuken worden zeer verschillende gerechten bereid en geserveerd.  Deze proeverij is gratis voor de museumbezoekers van de Havezate & De Landskeuken Mensinge. Open van 13-16:30. Deze aspergeproeverij is de tweede ‘Open Keuken’ die elke laatste zondag van de maand georganiseerd wordt in het museum Havezate & Landskeuken Mensinge. De eerste ‘Open Keuken’ op Paaszondag was een groot succes met een proeverij van verschillende paasgerechten, waaronder twee versies zelfgemaakte advocaat. Een korte rondleiding ging in op de paasgebruiken door de eeuwen heen en een demonstatie eierverven liet zien hoe we vroeger met natuurlijke producten prachtig eieren konden versieren.  En alvast voor de agenda: het thema van de  Open Keuken op de laatste zondag van mei is Rabarber. Als u hierna zelf aan de slag wil met Asperges volgt er op zaterdag 1 mei een workshop Asperges. Meer info op www.delandskeuken.nl.  Opgave voor 1 mei kan met een mail naar info@delandskeuken.nl