ATB Marum en SV Marum slaan handen ineen

image

‘We hebben nu een prachtig, eigen clubhonk’

MARUM – Het kan soms heel snel gaan. Neem ATB Marum. De club bestond vorige week net één jaar maar heeft al wel 51 leden, straks een eigen fietsroute en sinds kort zelfs een eigen thuishonk, een vast onderkomen. ‘We gaan samenwerken met SV Marum en mogen dus gebruik maken van de kantine en de douches’, zegt Jack Wagena, de trotse voorzitter van ATB Marum, die zelf niet had durven dromen dat het allemaal zo snel zou gaan met zijn club.

De club ontstond eigenlijk toen een groep fietsers besloot dat het tijd werd voor een route door de gemeente Marum. Om dat te bewerkstelligen, moest er een club zijn en dat werd ATB Marum. Van lui achterover hangen was vervolgens nooit sprake. Tal van leden zijn inmiddels gecertificeerd om les te geven, er werd onlangs deelgenomen aan Fiets Fit, de route is bijna klaar en nu heeft de club dus ook al een eigen onderkomen. ‘Wij denken wel eens dat het allemaal niet snel gaat, maar als je dit zo oplepelt dan is er inderdaad heel veel gebeurd de laatste maanden. Daar mogen we best trots op zijn’, zegt Wagena.

Fiets Fit, waaraan veertien mensen – jong en oud- deelnamen, leverde de club weer twee nieuwe leden op en zo blijft de club aan de weg timmeren. Elke mogelijkheid wordt aangegrepen. ‘Zo zijn we bijvoorbeeld straks ook van plan om eens per maand een toertocht buiten Marum te organiseren’, vertelt Wagena, die nog wel op zoek is naar wat sponsoren om zo mooie clubkleding aan te kunnen schaffen. ‘En we fietsen overal, mooiere reclame is voor een bedrijf toch niet denkbaar.’

Ook heel bijzonder: het eigen parkoers voor de club bij Dijkzand in Nuis. ‘Jan Dijk heeft dat aan laten leggen. Ideaal als opleidingscentrum natuurlijk. De composthoop is een mooi bultje en het parkoers van twee kilometer is erg uitdagend. Welke andere ATB club zou zoiets nou eigenlijk hebben? Jan kwam er zelf mee, toen we in overleg waren over de permanente route. Die route trouwens, die komt er. Op dit moment zitten we in de eindfase en zijn we in overleg met een delegatie van de Haarsterweg’, weet Wagena.

Het gaat kortom heel goed met de club. ‘We zijn er voor beginners en gevorderden. We fietsen op woensdag en donderdag. Iedereen kan zich bij ons aansluiten. Op de website www.atbmarum.nl is alle relevante informatie te vinden.’ Op de foto Jan Dijk en voorzitter Jack Wagena op het parkoers van ATB Marum.