Ava Krause tweemaal Drents Kampioen

EEN – Met hoge scores van 68 tot 76% is Ava Krause (16) uit Een met haar beide pony’s Drents Kampioen geworden. Een zeer knappe prestatie.
Met de bruine ruin Jonkers’ Liam werd ze in december al winnaar van Indoor Groningen. Afgelopen  week in Bronneger deden ze er een schepje bovenop door in een sterk deelnemersveld Drents kampioen te worden in de M2 dressuur.  Jonkers’ Liam is 7 jaar oud en gefokt door Meindert Elzinga uit Zevenhuizen.
Met haar palomino pony Golden Legend veroverde ze afgelopen weekend in Emmen de titel in de hoogste dressuurklasse Z2. Na een spannende strijd waarbij een dressuurproef én een kür op muziek gereden moest worden werd hen het kampioenslint omgehangen. Golden Legend is ook in Zevenhuizen gefokt, namelijk door Hans Melessen en stamt af van de in het Noorden bekende hengst Le Matsjo van Erik Veenstra in Marum.
Met Golden Legend was dit zeker niet de eerste kampioenstitel die Ava in de wacht sleepte. Ze werden al 6 keer eerder provinciaal kampioen en 2 keer Nederlands Kampioen. Ava wordt getraind door Ellen Wynia uit Steenbergen, Frans van de Heuvel uit Schoonloo en Floor Vos uit Exloo.
Ava mag binnenkort met beide pony’s Drenthe vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen. Deze worden op  9 en 16 maart verreden.