Avondvierdaagse; een verslag!

Dag 1

Een drukte van belang in sporthal de Hullen in Roden dinsdagavond. Behalve dat de vijfde Roder Avondvierdaagse van start gaat, is de sporthal die dag ook het episch centrum van de vaccinaties. Niet dat de wandelaars daar last van hebben, zeker niet. Tiptop geregeld, dankzij de organisatie en de vele vrijwilligers van de avondvierdaagse. Klokslag zes uur knalt voorzitter Arno Kakkenberg de Roder Avondvierdaagse af.  Onder uitstekende wandelomstandigheden (niet te warm, niet te koud en droog) vertrekken 1.100 wandelaars vanaf de sporthal voor een avontuurlijke tocht door de prachtige natuur van Roden. Het ontbreekt de lopers aan niets: onderweg trakteert Albert Heijn de wandelaars op water en fruit. Rond een uurtje of half acht bereiken de eerste lopers de finish.

Dag 2

Goed toeven in De Hullen, waar wederom veel lopers zich hebben verzameld voor de tweede dag van de Avondvierdaagse. In de sporthal springen en dansen kinderen met een augurk en een kers. Dat leest u goed. De tweede dag staat namelijk in het teken van Jongeren op Gezond Gewicht, oftewel JOGG. Zo staan er langs de route om de vijfhonderd meter infoborden met daarop hoeveel calorieën de lopers hebben verbrand. Daarnaast staat er informatie over gezonde voeding op en dagen de borden lopers uit om iets leuks te doen. Op een leuke manier over gezond voedsel nadenken dus. Wanneer Arno Kakkenberg de lopers heeft weggeschoten, sprinten een aantal kinderen ervan door. Even later vertragen ze hun pas. Parijs is immers nog ver….

Dag 3

De avond die vorige jaar niet door kon gaan dankzij een paar flinke onweersbuien: de ‘Walk trough’. Dat wordt tijdens de vijfde editie gelukkig meer dan goedgemaakt! Ruim 1.100 deelnemers vertrekken vanaf de achterkant van het sportcentrum richting verzorgingscentrum Interzorg de Hullen, waar ze, u raadt het, dwars doorheen lopen. De wandelomstandigheden zijn met een heerlijk zonnetje opnieuw uitstekend te noemen. De stoet wordt opgewacht door een grote schare bewoners van De Hullen die de wandelaars al applaudisserend aanmoedigen. Eenmaal in het centrum worden de lopers getrakteerd op een lekkere muziek van Duo Twisted. Muzikanten Thijs Baving en Robert Schievels  spelen in de muziekkoepel op de Albertsbaan heerlijke meezingers. Verder leidt de tocht door winkelcentrum de Molenhof en door het Vasalis-gebouw. Een avontuurlijke tocht die wederom uitstekend verliep.

Dag 4

De laatste dag alweer. Eentje met een recordaantal deelnemers. Maar liefst 1238 betalende lopers (en nog een stuk of wat lopers die het niet nodig vonden om de portemonnee te trekken) verschijnen aan de start, waarvan 73 zich op de dag aanmeldden. De laatste avond beloofde één groot feest, en dat werd het. Om 18:00 vertrekken de 10-kilometer wandelaars, driekwartier later.  Een behoorlijk aantal sportievelingen heeft zich in verkleedkleding gehesen. En dat levert uiteraard mooie plaatjes op. Rond een uur of acht bereiken de meeste wandelaars de finish. En dat betekent een nat pak. Want uiteraard zijn de spuitgasten van de Roder brandweer van de partij. Net als de steelband Panmagic, die de lopers welkom heten met swingende muziek. De organisatie kijkt heel tevreden terug op het allereerst lustrum van de avondvierdaagse die mede dankzij de enorme club vrijwilligers meer dan geslaagds is, benadrukt de voorzitter.