Bedenk een gezond recept en doe mee aan de receptenwedstrijd

NOORDENVELD – Dat de ontwikkeling van een (on)gezonde leefstijl voor een groot deel al op jonge leeftijd begint, wordt gelukkig steeds beter bekend. Ouders vinden gezonde en bewuste voeding voor hun kinderen steeds belangrijker. Wouter Meertens(WiN) en Anita van der Noord(Stichting de Nieuwe Leefstijl) vinden gezonde, verantwoorde en bewuste voeding voor kinderen belangrijk. Wat opvalt is dat op de menukaart in restaurants regelmatig ongezonde gerechten voor kinderen te vinden zijn. Je kent het wel: de bekende patat en frikandel.

‘Wij dagen daarom alle kinderen van groep 5 tot en met groep 8 in heel Noordenveld uit om mee te doen met een receptenwedstrijd. Ga snel aan de slag en misschien staat jouw recept straks in een echt kinderkookboek!’ Bedenk je eigen gezonde en lekkere recept en schrijf dit op. Noteer ook je naam, je leeftijd en op welke school je zit. Mail je recept naar: info@denieuweleefstijl.nl. Zorg er wel voor dat je naam, je leeftijd en de naam van je school er duidelijk op staan. Dit kan tot 21 februari 2021.

Alle recepten worden beoordeeld door een jury waar ook Alex Wekema, wethouder van Noordenveld, deel van uitmaakt. Deze jury kiest van elke school 1 of 2 kinderen. Deze kinderen worden uitgenodigd om in één van de deelnemende restaurants, samen met de kok, hun recept klaar te maken. Het winnende recept komt op de menukaart te staan van een restaurant. Alle recepten worden gebundeld tot een echt kinderkookboek. Wouter Meertens: woutermeertens@welzijninnoordenveld.nl Anita van der Noord: anita@denieuweleefstijl.nl