Begrafenisvereniging Buurtschap Nietap opgeheven

RODEN/NIETAP – Vorige week heeft het bestuur van de Begrafenisvereniging Buurtschap Nietap op officieuze wijze afscheid genomen en is de vereniging na een bestaan van ruim 191 jaar opgeheven.  Dit gebeurde in Chinees-Indisch Restaurant Merry Gold te Roden.
Op 3 augustus 1826 werd de begrafenisvereniging  ‘Buurschap Nietap’ opgericht.
De oudste vereniging van Nietap werd in juli 1913 omgezet in ‘Begrafenisvereeniging Buurtschap Nietap’ en heeft in het dorp serieuze functie gehad. Vroeger stoelde de begrafenisvereniging op noaberschap. Tegenwoordig is het concept wat uit de tijd en ondanks verscheidene oproepen, werden geen nieuwe bestuursleden gevonden. Daarom  is het bestuur op zoek gegaan naar een oplossing om de vereniging voort te laten bestaan.
Uitvaartverzekering Twente neemt per 1 januari 2018 officieel de financiën over, zodat er voor de leden wat dat betreft niets veranderd.
De heer Geerts heeft, samen met zijn echtgenote, de laatste jaren de taak als voorganger bij de vereniging gehad. Het echtpaar heeft echter besloten te stoppen met hun werkzaamheden en dat betekent dat er vrije keuze is wat betreft de begrafenisondernemer.
Op de foto v.l.n.r. het bestuur Joop Giroldi, Willy Poelstra, Brechtje Zijlstra, Klaas Helmholdt, Tineke en Marten van uitvaartverzorging Geerts,  Eite Sanneman.