Belangrijke overwinning SVMH; TLC faalt in de afwerking

Zondagvoetbal

REGIO – Het was een buitengewone fraaie zondagmiddag. Ideaal voetbalweer. Het was een inhaalronde, die eindelijk volledig kon worden afgewerkt. De meeste aandacht ging uit naar de derby aan de Olle Streek: Zevenhuizen-Haulerwijk (zie voor uitgebreid verslag elders in dit nummer). Peize won ruim van ZNC. SVMH boekte een uitermate belangrijke zege, op SV Hoogersmilde. Voor De Wilper Boys en TLC was er geen eer te behalen. Beide ploegen verloren ruim.

Voor Peize stond de uitwedstrijd tegen ZNC op het programma. Thuis werd met 4-1 gewonnen. In Zuidbroek werd dezelfde uitslag neergezet. De blauwhemden scoorden op cruciale momenten, vlak voor rust, dankzij Tom van Leijsen, die beide goals op zijn naam schreef. Pas vlak voor tijd werd de score verdubbeld door respectievelijk Rutger Kruizenga en Yoran Cats. Door de zege heeft de blauw-zwarte formatie weer aansluiting met de subtop en krijgt daardoor ook Roden weer in het vizier. De aartsrivaal wordt al op 13 maart verwacht aan de Hereweg.

SVMH pakte drie hele belangrijke punten. In een echte ‘zespuntenwedstrijd’ tegen Hoogersmilde begon de thuisclub goed en had succes met het jagen zonder bal en met bal het veld breed houden. Dit resulteerde in een weelderige 3-0 score voor de pauze door doelpunten van Tim Akkerman, Ton Koster en Carlo Roffel. SVMH dus op rozen, maar die rozen prikten in het tweede deel, nadat de gasten een rode kaart kregen en de tien spelers een stapje harder liepen. De Niebert/Nuis-club was compleet van de leg, kwam er niet meer uit en kon de posities niet meer houden. Patrick van Nimwegen sprak van chaos. Vlak voor tijd werd het 3-1. SVMH had het duel al in eerder stadium kunnen en moeten beslissen. Van Nimwegen was uiteraard dolblij met de zege, de derde van het seizoen. SVMH steeg een plaats op de ranglijst en krijgt aansluiting met de andere ploegen onderin.

De Wilper Boys had weinig in de melk te brokkelen tegen Harkema Opeinde. Technische man Klaas Zijlstra miste vijf spelers. “Dat kan niet onbestraft blijven”, wist Zijlstra op voorhand. “De hele as was er niet”. Toch nam de rood-zwarte formatie de leiding via Arjen van der Kaap. Nog voor de pauze werd het 1-1 en meteen na de hervatting volgde de 1-2 en liep de tank leeg bij de spelers. Uiteindelijk wandelden de Harekieten het Plantsoen met een 1-4 in de tas “De andere uitslagen waren ook niet in ons voordeel, waardoor dit hard aankomt”. Zijlstra doelde onder meer op…SVMH.

TLC speelde een verloren wedstrijd tegen kampioenskandidaat Donkerbroek. Qua kansen waren de Tolbert-Leek-Combinatiev-voetballers gelijkwaardig, maar de gasten waren doeltreffender. TLC kwam na een 0-1 achterstand weer op gelijke hoogte door Mattijs Huistra, maar direct volgde de 1-2. TLC kreeg volop kansen, maar bleek niet trefzeker. “Het was de eerste wedstrijd na lange tijd. Dan mis je ritme. Beide ploegen misten scherpte. Maar dan zie je waarom Donkerbroek bovenaan staat, want zij scoren wel drie keer achter elkaar”, gaf Chris de Jong het verschil in niveau aan.