Berend Thijs, voorzitter biljartvereniging Ons Genoegen

‘De biljartvereniging in Norg bestaat al een hele tijd. In de zeventiger jaren werd de eerste biljarttafel in De Brinkhof geplaatst. Rond die tijd is het begonnen. Door de jaren heen kwam er een tafel bij en vandaag de dag zijn het er drie. Sinds kort zijn wij verhuisd. Althans, we spelen nog steeds in De Brinkhof, maar we zijn naar een mooiere ruimte verplaatst. Het mooie is dat wij nu zelf koffie en thee mogen schenken in de ruimte, waardoor we niet telkens naar de bar van De Brinkhof hoeven te lopen. Hierdoor blijft iedereen wat langer zitten, erg gezellig.
De vereniging is in de loop der tijd flink gegroeid. We hebben momenteel zo’n 55 actieve leden, vrij uniek voor Noordenveld. In Roden en Leek heb je bijvoorbeeld wel veel kleine biljartclubs, maar geen grote verenigingen. Daarom gaan wij voor de Drentse competitie altijd naar plaatsen als Assen, Beilen, Smilde en Westerbork, omdat daar wel grote verenigingen te vinden zijn.
Binnen onze eigen vereniging spelen we dinsdags altijd competitiewedstrijden. Ieder lid is natuurlijk van een ander niveau. We hebben een redelijk aantal ervaren spelers die hoge gemiddelden halen, terwijl andere leden lager scoren. Het is voor ons als club belangrijk om alle leden bij de club te betrekken en als lid te behouden. Dat lukt vooralsnog prima, want we hebben een groot ledenbestand. Daarbij is het natuurlijk een sociaal gebeuren. Leden kunnen iedere dag gebruik maken van de biljartruimte en reken er maar op dat dat gebeurt. Voor drie euro kan ieder lid een sleutel krijgen van de zaal. Zo kunnen ze, tijdens openingsuren van De Brinkhof, altijd hier terecht. Ideaal!
Bovendien houden wij de kosten voor een lidmaatschap laag. Voor 140 euro per jaar ben je lid en kun je hier iedere dag terecht. Het is voor ons als vereniging belangrijk om te zorgen dat de aanmelding bij de club laagdrempelig blijft. Iedereen die lid wil worden, is van harte welkom. Tegen mensen die niet zo goed zijn in biljarten, maar het wel graag willen leren zou ik zeggen: kom gerust langs! Oefening baart kunst en buiten het seizoen om organiseren wij gratis biljartlessen, zodat eenieder zijn kwaliteiten kan verbeteren.
Als kersverse voorzitter zijnde hoef ik geen veranderingen door te voeren binnen de club. We hebben het hier mooi voor elkaar en blijven op de goede weg. Ik ben trots op deze prachtige vereniging!’