Bert Meinardi

image

Functie: Voorzitter SchaatsTrimClub Roden

“De SchaatsTrimclub Roden (STC Roden) werd in 1982 opgericht; zelf ben ik sinds 2002, toen ik in Roden kwam wonen, lid geworden. Voorzitter in een ‘verjongd’ bestuur ben ik nu een jaar. In Vierverlaten geboren en opgegroeid heb ik in mijn jeugdjaren heel wat schaatstochtjes op het Aduarderdiep gereden. Schaatsen mag je gerust mijn passie noemen, net als in de zomermaanden windsurfen. Beide sporten sluiten qua periode ook mooi op elkaar aan: schaatsen in de winter en surfen in de zomer. En dan doe ik ook nog aan wielrennen – recreatief, via de STC Roden want dat doen we in het ‘stille’ schaatsseizoen ook. En o ja, aan de survival in Boerakker doe ik ook mee. Hartstikke zwaar hoor, maar net als het goed volbrengen van een schaatstocht is dat heel bevredigend. De STC Roden telt rond de negentig leden, mannen en vrouwen, zo’n beetje vanaf veertig plus, hoewel jongeren vanaf een jaar of 18 ook welkom zijn. Natuurijs is natuurlijk voor liefhebbers – en dat zijn we bij de STC Roden allemaal – het summum met voor velen de tochten en als het kan de Elfstedentocht als hoogste doel. Maar ja, kom daar maar eens om….

Toch hoop je elk seizoen weer, dat het er van komt. We hebben elke dinsdag- en donderdagavond training op ijsbaan Kardinge in Groningen, onder leiding van bevoegde trainers. Zélf ben ik dat ook en mensen helpen hun techniek te verbeteren geeft me extra voldoening. Als je lid van de STC Roden bent, kun je op beide avonden of op een van beide avonden trainen; ook is er op de donderdagochtenden trainingsgelegenheid voor onze leden. Tijdens de trainingen wordt er vooral gewerkt aan techniek en conditie; verdeeld over twee groepen: de snelle en de minder snelle rijders. Een wedstrijdafdeling hebben we niet, recreatief en gezellig sportief bezig zijn staan bij ons het hoogst in het vaandel. Behalve schaatsen in Kardinge verzorgen we ook andere activiteiten, zoals de seizoensopening met een bbq, een lezing of een rondleiding, bezoek aan Flevo on Ice om – als er in de winter geen natuurijs ligt – toch het ‘buitengevoel’ in de benen te krijgen, enzovoorts.

Onze contributie is laag en we trainen in speciale schaatspakken die we dankzij onze sponsoren Abiant – Uitzendgroep, De Fiets aan de Padkamp in Roden en AL-KO voordelig kunnen aanbieden. Zet dat er asjeblieft even bij, want sponsoren moet je koesteren. Meer weten? Klik dan even op www.stcroden.nl