Bert Oosterling

Voorzitter Stichting Motorsport Roden

‘Ergens rond 2005 ben ik voorzitter geworden van de Stichting Motorsport Roden. Ik zie het voorzitterschap meer als een titel, want in feite ben ik meer een soort kartrekker. We hebben namelijk een bestuur van zes personen en een heel team aan vrijwilligers en medewerkers, die daarnaast hard werken om de stichting op poten te houden.
Komende zondag organiseren wij de slotwedstrijd van het FIM Long Track World Championship. En daarmee schrijven we historie, want nog niet eerder kwam het voor dat er in Nederland een wereldkampioen werd gehuldigd. Sowieso wordt het een hele spannende dag op het Speed Centre in het Steenbergerveld, want er zijn nog twee rijders die kans maken op de eerste plek. Sterker nog: zij staan maar één punt van elkaar af.
Daarnaast zijn er nog vier rijders die kans maken op de eerste plek. Deze plek geeft recht tot deelname aan het WK.
In 2017 hebben we al laten zien dat we een groot evenement aan kunnen. Het jaar erop organiseerden wij een race voor de individuele rijders. Dat is goed gegaan, waardoor wij dit jaar, terwijl we het 50-jarig bestaan van onze stichting vieren, de laatste wedstrijd mogen houden van het FIM Long Track World Championship. Voor ons als organisatie is dat de kers op de taart en we zijn er dan ook heel blij mee.
We starten komende zondag om negen uur en gaan de hele dag ongeveer door. Wie houdt van motorsport op hoog niveau, moet zeker naar ons circuit komen. En aan spektakel zal het ook zeker niet ontbreken. We hopen dan ook vele bezoekers te mogen begroeten. Natuurlijk wordt op de 22ste ook de traditionele Gouden Helm verreden. Die hoort nu eenmaal bij de Rodermarktzondag.’