Bestuur Petje af Noordenveld bekend

RODEN – Het  lokale bestuur van Petje af Noordenveld is sinds vrijdag jongstleden bekend. Dit betekent dat Stichting Petje af Noordenveld vanaf juni zelfstandig kan opereren binnen de Petje af koepel. De enthousiaste bestuursleden verbreden met hun netwerk het draagvlak van Petje af in Noordenveld en gaan zich inzetten voor de ontwikkeling van de betrokken kinderen. 
Het bestuur bestaat: Roel van der Wal, Ko Henneman, Tessa Ram-Takkebos(afwezig op de foto) en Dragoslav Milkovic, die het voorzitterschap op zich neemt. Anita van der Noord zal als initiatiefneemster het bestuur het komend jaar ondersteunen. De uitvoerende werkzaamheden als locatiemanager worden door Ronald Uilenberg op zich genomen.

Petje af ontvangt 28 zondagen per jaar nieuwsgierige kinderen (10 t/m 14 jaar) en inspirerende gastdocenten (18 tot 80+). In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen. Petje af opereert bijvoorbeeld in het ziekenhuis, neemt plaats in het verdachtenbankje, bezoekt een museum en bekijkt theater­voorstellingen. De praktijkervaringen rondom de beroepen en de ontmoeting met de gastdocenten staan centraal. De Petje af methode stimuleert de talentontwikkeling van de kinderen. Ze komen in aanraking met nieuwe ervaringen, verfrissende ideeën en inspirerende rolmodellen.