Bewonersbijeenkomst glasvezel De Kop Breed groot succes

kopbreed

RODERWOLDE – In het ‘Rode Hert’ in Roderwolde is vrijdagavond de derde bewonersbijeenkomst gehouden voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de kop van Drenthe. Op deze zeer druk bezochte bijeenkomst werd aandacht besteed aan het feit dat de aanleg van het glasvezelnetwerk nu definitief kan beginnen, mits voldoende deelnemers zich hebben aangemeld. De provincie Drenthe heeft vorige maand een lening beschikbaar gesteld aan de coöperatie ‘De Kop Breed’ om de aanleg van het netwerk mogelijk te maken. Door deze ondersteuning kan een marktconform aanbod worden gedaan aan alle bewoners in de kop van Drenthe.

Twee providers (Plinq en Netvisit) verzorgden een presentatie over hun aanbod. Ze werden geïnterviewd door Evert Blansjaar (directeur van de nieuwe coöperatie).

Vele belangstellenden hebben zich reeds aangemeld en een abonnement afgesloten. Het is belangrijk dat de bewoners zich vóór 1 november inschrijven bij de coöperatie en zich aanmelden bij een van de providers, zodat ze gratis worden aangesloten. Beslissen ze later om mee te doen, dan worden aansluitkosten in rekening gebracht. Info: www.dekopbreed.nl. (Foto: Joris Brouwer)