Bibliotheek van start met thema ‘Ontmoeting met Dementie’

    RODEN – Voor een kleine twintig geïnteresseerden opende wethouder Kirsten Ipema afgelopen woensdag het thema ‘Ontmoeting met Dementie’ in de Roner bibliotheek. De gehele maand april staat dit thema centraal in de gemeente Noordenveld. Bij de bibliotheek spelen ze hierop in door verschillende inloopochtenden te organiseren.
    Voorafgaand aan een voorstelling van Anna Oppenhuizen, vertelde Ipema over het streven van Noordenveld om een dementievriendelijke gemeente te worden. ‘We hebben het thema bewust “Ontmoeting met Dementie” genoemd, omdat we willen dat men de mensen met dementie zien, in plaats van de ziekte op zich.’ Daarbij gaf Ipema aan dat Noordenveld weliswaar op weg is naar een dementievriendelijke gemeente, maar dat nog zeker niet is. Om het begrip voor dementie te vergroten zal er deze week een VR bril aanwezig zijn in de bieb. Mensen kunnen dan ervaren hoe het is om dementie te hebben. Wethouder Ipema gaf aan dit eerder al te hebben uitgeprobeerd. ‘Het vergroot je begrip voor deze ziekte.’
    Deze woensdag is er een VR-bril aanwezig in de bieb van Roden. Daarnaast wordt er een film getoond en is er een Alzheimercafé. Dit alles duurt van 9:30 tot 11:00 uur. Op woensdag 24 april is er wederom een optreden van Anna Oppenhuizen en worden er films getoond van de Historische Vereniging Roon.