“Bij Vermeer”, dé Bed & Breakfast om heerlijk te genieten
EEN – Op 1 februari openen Tonny en Eli Vermeer hun splinternieuwe Bed & Breakfast aan de Vennootsweg 11 in Een. Een Bed & Breakfast waar men straks terecht kan voor een paar dagen heerlijke rust midden in de natuur en eveneens niet ver van de stad. “Echt een stukje quality time”, vertelt Tonny Vermeer. “Mensen die er even een paar dagen tussenuit willen, zijn bij ons aan het goede adres”. “Bij Vermeer” is niet zomaar een Bed & Breakfast. Het biedt, naast het stukje quality time, ook zorg voor mensen die dit nodig hebben. Zo kan men zorgeloos genieten bij “Bij Vermeer

Het echtpaar Vermeer trok in 1996 vanuit Tilburg naar het Noorden. “Ik had een melkveeboerderij en we wilden groeien”, vertelt Eli. “In Tilburg was daar geen ruimte voor, maar hier wel. Vandaar dat we hier zo zijn neergestreken”. In de prachtige boerderij in Een woonde het echtpaar jarenlang samen met hun kinderen. “Een beetje wennen was het wel, maar als je zo mag wonen, genietend van de natuur en de heerlijke rust, dan ben je zo gewend”, laat Tonny weten. “We voelden ons hier dan ook meteen helemaal thuis”.

Na enige tijd vertrokken de kinderen en was er niemand die boerderij kon opvolgen. ‘Wat gaan we dan doen?’, vroeg het echtpaar zich af. Maar dat idee kwam al vrij snel. Tonny en Eli wilden namelijk graag een slaapkamer beneden en op deze manier kwamen de eerste ideeën om een Bed & Breakfast te starten. “Het was echt een spontaan idee”, vertelt Tonny. “We hebben de nodige tekeningetjes gemaakt en uiteindelijk zijn we tot het ontwerp gekomen wat er nu staat. Als toegift kunnen we onze gasten zorg leveren, aangezien ik als verpleegkundige werkzaam ben bij Icare. Een perfecte combinatie naar ons idee”.

De Bed & Breakfast van het echtpaar is op prachtige wijze ingericht. Een ruime kamer, inclusief een keukentje en een grote inloopdouche. Liggend op het bed kan men naar de natuur kijken door de fantastische, grote ramen. Ook heeft de Bed & Breakfast een eigen fietsenstalling, waar gasten vanzelfsprekend hun fietsen kwijt kunnen. “Het is namelijk heerlijk om even te fietsen door deze prachtige natuur”, laat Eli weten. “Op deze manier kom je heerlijk tot rust. Bovendien is ook de stad Groningen dichtbij”. Maar ook op de locatie van de Bed & Breakfast zelf is er genoeg te beleven. “De gasten zitten bij ons op een boerderij en krijgen op deze manier ook het dagelijks leven van de boer mee. Het is een combinatie van achteraf wonen, oog hebben voor de natuur en dichtbij de boerderij”, aldus Eli.

Het echtpaar Vermeer wil het haar gasten ongetwijfeld ontzettend naar de zin maken. Een paar dagen zorgeloos overnachten in een heerlijk rustige omgeving, middenin de natuur. Aanstaande zaterdag wordt de Bed & Breakfast ingewijd door familie van het echtpaar uit Brabant. Op zondagmiddag 26 januari tussen 14.00-16.00 uur zijn andere belangstellenden van harte welkom tijdens het Open Huis van de Bed & Breakfast. Op 1 februari opent “Bij Vermeer” officieel haar deuren voor een overnachting. Reserveren kan via eli.vermeer@hetnet.nl. “We zijn heel enthousiast, hebben er ontzettend veel zin in en nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te nemen”, aldus het echtpaar.

Bed & Breakfast “Bij Vermeer”, Vennootsweg 11 Een, 06-12228303, eli.vermeer@hetnet.nl